İlgili kurumların, bu halkı nasıl kandırırızda cebine zaten para girmeyen cahil halkı daha da çok fakirleşitiririz diyip, ne kadar sömürürsek o kadar iyi denilerek başlatılan saçma, salak bir girişimden ibaret olan uygulama. Akademik dönemde 2 dönem arasında 3 aylık tatil zamanından borç çıkarılmıştı ki bu bu uygulamanın ilk başladığı zamanlardı, SGK'ya gidince borcu ödemeyeceğimi söyledim, akabinde onlarda itiraz etmeniz gerekiyor diye bilgi verdi. Asıl saçma durum ise borç için bana tebligat gönderiliyor, borç faiz işleme durumu ise tebligattan sonra başlaması gerekirken, tebligat bana gelmeden başlıyor.

Bunun gibi örnekler çok, çalışmayan öğrenciler, askerde görevini yapan askerler ve benzer bir çok grubu bu şekilde borçlandırdılar. 1-2 Avukatla görüştüm, sonrasında kaymakamlığın ilgili birimine gittim, bu parayı ödemeyeceğimi, benden bu parayı alacak baba yiğitin olmadığını aynen bu şekilde aktardım. Bir form doldurdum ve gelen giden olmadan borç sıfırlandı.

Konunun asıl odak noktası nedir biliyor musunuz? Bu parayı ödeyenlere ne oldu? Hala borçları artanlar ne olacak? Zaten kazandığı bir parası olmayan, zor geçinen ve saçma eğitim sistemiyle boğuşan bir öğrenciye bu yükü yüklemek nedir? Görevde askerliğini yapan ve geri gelince böyle saçmalıklar ile uğraşmak zorunda kalan insanımızın kaybettiği zamanın bedeli nedir? "Kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış" özet ile konu budur.