-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Arkadaşlar ben hergün chip.com.tr yi shiftdelet.net'i takip ederim. Bu iki siteden en güncel olanı SDN'dir. Çünkü bütün teknoloji, sosyal medya vs. vs. haberlerini önce bu sitede görüyorum.
Aradan 2-3 gün geçiyor, chip.com.tr girdiğimde, 2 gün önce SDN'de yayınlanan konyu oradada görüyorum! Arkadaşlar bu bir değil iki değil. Chip hep böyle yapıyor. Resmen konuları SDN'den çalıyor.
Chip çok büyük bir teknoloji sitesi. Tamamen özgün olması, yazdığı yazılar sadece onda olması gerekirken o yazı yazacak bir konu bulmak için başka sitelere başvuruyor.
Birde arkadaşlar bazen SDN de Webrazzi'den çalıyor. Webrazzi de okuduğum bir yazıyı ertesi gün SDN de görebiliyorum.
Siz ne düşünyorsunuz bu konu hakkında arkadaşlar?
Riza
1337 @ trendyol
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
1337
-
-
Ad Soyad
R** S**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
WMaracı hariç hiç bir sitenin fanatikcesine takipcisi değilim , ancak arada Chip'e ve SDN ye girerim , ikisnide seviyorum , burdan çıkarılan sonuç : yorum yok :D
1337
deviL
Paylaşmak Güzeldir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
serbest
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
kralizasyon bu dev teknoloji sitelerin takip ettikleri kaynaklar var.. atiyorum bi cep telefonu cıktı ? bunu nerden haber alıyolar ? cep telefonu firmasının sitesinden yada varsa blog 'undan yada ne biliyim haber kaynağı işte..
Eee malum kaynak belirli bi yer oluncada yazılar birbirine benzer... Biri bugun yayınlar diğer ertesi gün.. bunun çalma ile alakası yok ki..
Oluştur bi rss kaynak dizinini (firmaların bloglarını sitelerini) sonra kendince yorumla analiz et.... Eee aynı kaynak bendede var ? bende yorumladım ? çalmış mı oldum ?
2 kişi bu mesajı beğendi.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
Türkiye'deki (neredeyse) bütün ulusal televizyon kanalları Cihan Haber Ajansı'ndan haber alıp-işler ve yayınlar. Bu kanalların birbirinden çalıntı yaptığını göstermez.
Aynı şekilde bahsi geçen dergilerin de bir kısım haber/bilgi kaynağı aynı olabilir. Bunda garipsenecek yada "çalıntı" diye yorumlanacak bir durum yok.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!
deviL
Paylaşmak Güzeldir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
serbest
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Nonloser 'in ilk cümlesi hariç diğerine katılıyorum.. CHA, IHA DHA vb haber ajanslarının haberlerini Ulusal televizyon kanalları malesef işleyemez.. Belirli ücret karşılığı işleyebilirler ancak.
Ama dediği gibi kaynak aynı yerden olunca birbirine benzemesi normal.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
sanalzade adlı üyeden alıntı
Nonloser 'in ilk cümlesi hariç diğerine katılıyorum.. CHA, IHA DHA vb haber ajanslarının haberlerini Ulusal televizyon kanalları malesef işleyemez.. Belirli ücret karşılığı işleyebilirler ancak.
Hangi kısmına katılmadın? Ben cihan.com.tr isimli siteyi rss den takip edip orda gördükleri haberi mi alıyorlar demişim? :)
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
sanalzade adlı üyeden alıntı
buna katılmıyorum.. çünkü belirli ücret ile işlenir..birbirlerinden almazlar ajanslar kanallara haberleri gönderir.
Aynı sözü tekrarlamışsın, aynı sözü tekrarlıyorum; mesajımda nasıl alındığına dair bir bilgi vermemişim. Sadece alınıyor demişim, yani ücretli yada ücretsiz şeklinde bir yorumum yok.
Ha dediğin tabiki doğru, aylık yada yıllık şeklinde abonelikleri oluyor. Fakat bu yorumu yaparken
katılmadığım kısım şudur değil de
ek olarak şöyle bişey var demen daha doğru olurdu.