lostyazilim

İyi bir web sitesi kurmak icin bilinmesi gerekenler ?

22 Mesajlar 2.579 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
Merhaba, yeni bir wordpress tabanli web sitesi açmayi düşünüyorum. Sizce gerçekten her yönüyle iyi bir web sitesi kurmak için neler öğrenilmelidir ?

wmaraci
reklam

opencartim opencartim Bir Umuttur Yaşamak! Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek E-Sporcu!
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1184
  • Beğeniler 373 / 373
  • Ticaret 26, (%100)
En önemlisi, php bilgisi bilinmelidir. Ayrıca düzenleme için, wp iyi kullanmak gerekir, modülleri ile seo eklentileri kurulumu yapılıp, düzenli içerik girilmeli anahtar kelime seçimleri v.b birçok madde vardır.
radyotelekom bbking

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

opencartim adlı üyeden alıntı

En önemlisi, php bilgisi bilinmelidir. Ayrıca düzenleme için, wp iyi kullanmak gerekir, modülleri ile seo eklentileri kurulumu yapılıp, düzenli içerik girilmeli anahtar kelime seçimleri v.b birçok madde vardır.

Bir çok şey var gerçekten seo, hiz gibi bir cok etken var fakat nereden başlayacağimi bilemiyorum.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Ziyaretçiye müşteri muamelesi yapmadığın her siteden başarı elde edersin.
AZRaeLeM akbas

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Ziyaretçiye müşteri muamelesi yapmadığın her siteden başarı elde edersin.

Ceşitli seo, wp, pazarlama ve iletişim kitapları okuyorum fakat başarıli bir web sitesi kurumunda gercekten bir cok etken oldugu icin kafam karismi durumda nasil bir yol izliyecegimi bilmiyorum.
radyotelekom

kişi bu mesajı beğendi.

tamerh tamerh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 198 / 178
  • Ticaret 10, (%100)
1) En iyi olduğun alanda web sitesi aç. (İçerik olarak yani)
2) Hakim olmadığın alanlarda profesyonel yardım almaktan çekinme. Bunun için harcayacağın paranın gidişini düşünme, getireceklerini düşün.
3) Kullanıcının fayda ve yararını gözet. Çünkü bu, senin yararına olacaktır.
4) Sabırlı ol.
BurakGamsiz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

berkakalinn adlı üyeden alıntı

Ceşitli seo, wp, pazarlama ve iletişim kitapları okuyorum fakat başarıli bir web sitesi kurumunda gercekten bir cok etken oldugu icin kafam karismi durumda nasil bir yol izliyecegimi bilmiyorum.

Bütçeyle alakalı bunlar. Bahsettiğin alanların hepsi ayrı uzmanlık alanı. Hepsini ben kendim öğrenip yapacağım dersen zaten yapamazsın. Yapsan da başarılı olamazsın.

Deneme yanılma en iyi yöntemdir. Belki denerken kitaplardan öğrenemeyeceğin ya da burada birçok kimsenin bile bilmediği şeyler keşfedeceksin. Deneme amaçlı bir site aç. Bir süre yap-boz vs. sonra edindiğin yeni tecrübelerle ana siteni açarsın.

Başarılı bir sitenin bana göre ilk emaresi yazılım ve tasarım. Bunların da öğrenilmesi öyle kısa sürede olacak şeyler değil. O yüzden başta dediğim gibi bütçe nedir, nasıl yönetilir durumlarını düşünmen gerek.

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Bütçeyle alakalı bunlar. Bahsettiğin alanların hepsi ayrı uzmanlık alanı. Hepsini ben kendim öğrenip yapacağım dersen zaten yapamazsın. Yapsan da başarılı olamazsın.

Deneme yanılma en iyi yöntemdir. Belki denerken kitaplardan öğrenemeyeceğin ya da burada birçok kimsenin bile bilmediği şeyler keşfedeceksin. Deneme amaçlı bir site aç. Bir süre yap-boz vs. sonra edindiğin yeni tecrübelerle ana siteni açarsın.

Başarılı bir sitenin bana göre ilk emaresi yazılım ve tasarım. Bunların da öğrenilmesi öyle kısa sürede olacak şeyler değil. O yüzden başta dediğim gibi bütçe nedir, nasıl yönetilir durumlarını düşünmen gerek.

Hocam imzamdaki site kendi sitem. Normal webmaster hakkinda gercekten iyi bir bilgi birikimim mevcut. Fakat ben herşeyi öğrenmek istiyorum seo, php, pazarlama v.b gibi konularda oldukca başarıli olmak istiyorum fakat nasil bir yol izlemeleyim ilk önce nelerden başlayacağımı bilemiyorum.
radyotelekom

kişi bu mesajı beğendi.

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
php bilgisine ihtiyaç olduğunu sanmam adam webmaster olacağım dememiş çünkü. insanlara gerçekten yararlı bir site açıcaksan niye kaliteli olmasın ki?

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

berkakalinn adlı üyeden alıntı

Hocam imzamdaki site kendi sitem. Normal webmaster hakkinda gercekten iyi bir bilgi birikimim mevcut. Fakat ben herşeyi öğrenmek istiyorum seo, php, pazarlama v.b gibi konularda oldukca başarıli olmak istiyorum fakat nasil bir yol izlemeleyim ilk önce nelerden başlayacağımı bilemiyorum.

İmzandaki site neticede bir tema + içerikten ibaret değil mi? İkisine sahip herkes zaten o siteyi açar.
Benim bahsettiğim eğer bu işlerde başarı istiyorsan ihtiyacın kadarını öğrenerek ilerle.
Site açman lazımsa Wordpress kurulumunu öğrenirsin. SEO ayarlamalarını yapman gerekirse SEO öğrenirsin. Tanıtıma geçtiğinde Marketing öğrenmeye başlarsın. İleride ben Wordpress değil de benzersiz bir şey yapmak istiyorum dersen bahsettiğin dilleri öğrenirsin. Ben herşeyi ya da hepsini öğrenmek istiyorum diye bir metod yok.
Şu an ihtiyacın olan en önemli şey ne ise onu öğrenmeye başla.

Bir konuda başarılı olmak için, özellikle internet ortamında rakip analizi yapman sana kestirme yoldan gitmeni sağlar. Bugün Ahrefs gibi ücretli ya da ücretsiz bir sürü rakip analiz aracı var. Senin kelimende ilk sayfadaki sitelerin neler yaptığına bakarak onları yakalayabilirsin. Belki daha iyisini de yaparsın ama böyle ben hepsini bilmek istiyorum dediğin tarzda üç gün sonra sıkılmaktan başka bir şey geçmez eline.
ozturkmtn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al