OİS adlı üyeden alıntı

Hocam bende cafe açmayı düşünüyorum. Sektör ölüyor diyorlar ama ben tam tersi düşünüyorum çünkü artık oyunların çoğu online ve takım bazlı yapılıyor. Evden de bi yere kadar takım sinerjisi oluyor. İllaki takımla beraber oynamak için cafeler tutuluyor. Ben özellikle eSpor'a odaklanmayı düşünüyorum. Hatta sadece online oyunlar yüklü olacak. Turnuvalar yapıp eSpor sektörüne yeni takımlar çıkarmak istiyorum. Turnuvalarla rekabet olacağından iyi para geleceğini düşünüyorum. Tabi bunun yanında da oyuncu ekipmanları ve epin satışları yapıcam. Yiyecek+içecek'de zaten artısı. Sen bu işin içindesin 20 pc aylık elektrik+internet masrafı en fazla ne kadar oluyor?


Hocam dediklerinize katılıyorum aynı şekilde. Sektörün öldüğü falan yok. Bunu söyleyenler 10 makina koyup masa sandayle çekip öyle andaval gibi oturup dükkana farklı aktiviteler katmayanlardır. Sektör çok fazla aktiviteyi içinde barındıra bilecek bir kategoridir.

Türkiyede yapılmamış bir ton dükkan aktivitesi mevcut bunu geçen aylarda yapan Baze Esports Cafe Bar var. Adamlar okadar güzel bir yer hazırladılar ki çektikleri ilginin haddi hesabı yok. Şehirler arası şube açmayı planlıyorlar. Devir teknoloji devri bu devir ölmez/kapanmaz. Aksini iddia edenin kafasından şüphe ederim.



Baze Esports Cafe Bar'dan değişik bir masa sunumu. Adamlar oturmuyor ne aktivite sunabiliriz diye düşünüyorlar. Oyunlardaki can-mana-rage gibi potların canlandırmasını yapıp koymuşlar.