Hocam öncelikle konuya şöyle girmek isterim. Ben 28 yaşındayım ve bundan 18'li yaşlarımda iken internet kafe sektörü 3-4 yıla kalmaz biter diyorlardı, sebep olarak da her eve bilgisayar giriyor artık diyorlardı. Aradan 5 sene geçti ne oldu? İnternet kafeler daha da çoğaldı. Yine 5 sene geçti, yine çoğaldı. Şunu unutmayın, Masaüstü bilgisayar hayatımızdan çıkmadığı sürece internet kafe sektörü asla ve asla bitmeyecek. Yukarıda örneklerini verdiğiniz gibi değişiklikler, ilgi çekici konseptler oluşturulabilir. Yer bazında da önemli mesela, kimi internet kafe hastane, okul vesaire bölge önlerinde olduğu için paso fotokopi çeker oradan kazanır, ana cadde olan internet kafeler genelde cep telefonlarına müzik atar, film çeker oradan kazanır, mahalle aralarında olanlar ise 13-18 yaş gruplarının beraberce oyun oynayabilmesi adına paralar kazanır.

Evimde 3 bilgisayar, dükkanımda 1 bilgisayar olmasına rağmen ben halen giderim internet kafelere mesela. Yazıcım yok, almayı da düşünmüyorum. Çıktı almam gerektiği durumlarda gidiyorum, format attırmak için gidiyorum, kasamı temizletmek için gidiyorum. Yani bir de böyle bir kitle var tabi ki.

Şu anda Antalyada benim dikkatimi çeken şu; Buradaki internet kafelerin çoğu, günümüz bilgisayar oyunlarında kullanılan sanal paraların satışını yapmakta ve kâr elde etmekteler. İnternet kafeler için bu da bir gelir kaynağı. Yani sahibi olacağınız internet kafeyi geliştirmeniz için her kullanıcıya odaklı bir şekilde fizibilite yapmalı, civar bölgenizdeki internet kafeler arasında seçilen olmalısınız.

Ek olarak; Bilgisayarımın temizliği, bakımı ve dökümanlarımı çıkarmak için gittiğim internet kafede 40 bilgisayar var ve thermaltake marka kasalar ve bunlara bağlı 106 ekranlı televizyon plazma televizyon kullanıyor, çoğu zaman oturulabilecek yeri bile olmuyor. Bu sektörde seçilen olabilmek için en önemli faktörün bu olduğunu unutmaman dileğiyle.

Saygılarımla.