Öncelikle şu anda sınavlarda sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama benim zamanımdaki gibi işliyorsa kötü puan yaparsan sakın tercih yapma. Tercih yaparsan ve tercihin tutarsa bir sonraki sene puanın düşük gelecek.

Bunu not olarak düştükten sonra gelelim tavsiyelere. Sınava hazırlanıyorsan öncelikle okulu boşvermelisin. Boşver dediğim hiç gitme/dersleri umursama anlamında değil. Eğer okulun iyi bir eğitim vermiyorsa sen de okulu ön plana çıkarma. Yani okulla birlikte ilerleme müfredatta. Sen internetten/sağdan soldan kendi kendine ilerle. Kendi kendini geliştirebilirsin. İnternette birçok eğitim seti var, hepsini ayrı ayrı izleyip konuyu kavra. Konuyu kavradıktan sonra bol bol soru çöz. Soru çözmezsen karşına çıkacak sınavda çok zorlanırsın.

Bir ay sonra Tüyap kitap fuarı açılır. Orada böyle mini kitapçık/dergiler oluyor her bir konuya ait. O dergiler özetlenmiş şekilde güzel anlatıyor konuyu, o dergilerden al. Birkaç tane de seviye seviye test kitabı al.

6-7 ay çok kısa değil ama senin çok istekli olman lazım. Boş vakitlerini tv/pc başında değil ders başında geçirmen lazım. İlahiyat istiyorsan yanlış bilmiyorsam sadece YGS puanı yetiyordu. Öyleyse YGS'ye ağırlık ver. Ama 4 yıllık PC Müh istiyorsan LYS lazım bu yüzden LYS'ye çok kasmalısın. YGS yorum gerektirdiği için yorum kabiliyetin varsa yorumlayarak da geçebilirsin. LYS çok daha önemli.