İnternet ortamında bir blog ile yayın yapıyorsunuz. Kişisel blogunuz var. Açtığınız ve yazılar yazdığınız blogunuz biraz popüler oldu. İnsanlar yazdıklarınıza teveccüh etti. Sonra da popüler bir blog sahibi olarak kendinizi sanal dünyanın esas oğlanı olarak görmeye başlıyorsunuz. Her şey burada başlıyor. Kişisel Blog ve Ukalalık bu yazımızın konusu. Yürümeden uçmaya çalışan tavukların hikayesi..

Bu blogu açtığımda neden bu blogu açıyorum sorusunu kendi kendime cevaplamış ve yoluma devam etmiştim. Bu yazımda yazdığım on sekizinci yazı. Daha yolun başındayım. Yazacak bir sürü yazı ifade edilecek bir sürü fikir var. Fikirlerimi beğenenler de olacaktır beğenmeyenler de olacaktır. Herkes farklı düşünür ve farklı hisseder. Kimseyi yazdıklarım ile şekillendirmek bir kalıba sokmak gibi bir düşüncem yok. Bu blog benim fikirlerimin ve paylaşma ihtiyacımın bir karşılığıdır. Bunları belirtiyorum çünkü bu yolda ilerlemek istiyorum. Bir gün söylediklerim ile yaptıklarım arasında fark görürseniz bu yazıyı bana karşı kullanabilirsiniz.

Yeni takip etmeye başladığım bir blogcu arkadaş kişisel blogunda temasıyla ilgili bir yazı yayınlamış. Yazıda temasını neden değiştirdiğini anlatırken biraz da serzenişte bulunmuş. Serzeniş diyorum ama aslında kendisini takip eden bu takipten dolayı taklit eden kişileri eleştiriyor ve üstü kapalı hakaret ediyor. Neymiş efendim temasını çok kişi kullanıyormuş ama kullananlar temanın özelliklerini bilmeden cahilce kullanıyormuş.

Bir düşünün Turkiye'nin en çok takip edilen sitelerinden birinin sahibisiniz. Sizi yazılarınızı takip eden onlarca insan onlarca yeni blogcu. Siz bu popülerlik ile sizi taklit edenlerin kibar bir dille uyarmak yerine hakaret ediyorsunuz. Düne kadar geçtiğiniz o yollarda yaptıklarınız ile bu günlere gelirken şimdi aynı şekilde yol alanları hor görüyorsunuz. Merak ettiğim bir nokta da kullandığı temanın lisanslı olup olmadığı. Kendisi kırılmış lisanssız tema kullanıyor bir de temasını kullananlara laf ediyor. Bildiğin komedi.

Demek ki hangi konumda veya kulvarda olursa olsun az bir popüler olan hemen geldiği noktayı unutuyor. Hemen bir ukalalık hallerine bürünüyor. İnternet herşeyi kaydediyor. İnanıyorum ki o kişinin bu hareketleri hanesine eksi olarak yazılacak ve burnu elbet sürdürecektir.

Bu yazıyı şahsıma yapılan bir durumdan dolayı yazmadım. Tevafuk eseri denk geldi. Ancak böyle bir ukalalığı eleştirmeden de geçemezdim.

Kişisel blog ve ukalalık adlı yazıma burada son veriyorum. Allah kimseye geldiği noktayı unutturmasın.

Kaynak: http://www.ngumus.com/elestiri/kisisel-blog-ve-ukalalik.html