Bugüne kadar yaptığım hatalardan çıkardığım dersleri buraya yazıyorum. Sizlerin de bu konuda bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum. Böylece hepimiz bir şeyler öğrenmiş oluruz.

1. Yorum-profil backlink

Bunların belli belirsiz etkileri var. Faydası az (VEYA YOK), çok kasınca siteye ceza aldırma riski var. Bu nedenle bu işlerle vakit harcamamak lazım.

2. Alexa

Alexa değerini fazla önemsememek lazım. Manipule edilebiliyor çünkü. Kaliteli sitelerin Alexaları iyi ama Alexa değeri iyi olan bir çok saçma site de var.

3. İçerik

İnternette var olan bir içeriği derleyip toplayıp yeni kelimelerle makale yazarsanız, bir yere varamazsınız. İçerik özgün olsa da "benzersiz" olmayınca yükselemiyorsunuz. Hele de makaleleri başkasına yazdırdıysanız başarı şansınız daha da düşüyor.

4. Aynı İP ler

Aynı ip de 3 sitem vardı a sitesinden b ve c ye footer verdim sıralamadan uçup gittiler. Bunun yerine başkaları ile takas yapmak lazım.

5. Sosyal Medya

İlle de sosyal medya desteği şart değil. Bazı sektörlerde sosyal medyadan neredeyse hiç gelmiyor. Bazı sektörlerde ise olmazsa olmaz.

6. Anahtar kelime

İçerik iyiyse anahtar kelimeden sonuç alıyorsunuz, değilse...

7. Footer link

Paket almak (hepsi sizin kategorinizde ise o başka) veya alakasız sitelerden almak can yakabilir. Abartıldığı kadar etkisi kalmadı zaten.

8. Kelime zorluğu

Bunu sorgulamadan site açanın vay haline !

9. Güncellik

24 yazı girip bıraktığım site ile yüzlerce içerik girdiğim, güncel tutmaya çalıştığım sitenin hitleri yakın olunca içerik faydalı olmayınca güncelliğin alexa değeri dışında bir etkisi olmadığın gördüm.

Sizlerin de görüşlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Rahatlıkla eleştiri de yapabilirsiniz.