LikeSend adlı üyeden alıntı

İşte bu senaryoyu çürüten tek olay cemaatin suç örgütü kısmında yer alan üst kadroların Fuat Avni hesabını sahipleniyor olması. Eğer dediğiniz gibi cemaatten bağımsız aksine hükümetin kontrolünde bir hesap olsaydı Emre Uslu türevleri bu hesabı sahiplenmez deşifre ederlerdi. Hesabı kimlerin kullandığını ve kimlerin havuza bilgi sızdırıp Fuat Avni hesabında hangi bilgilerin paylaşılacağına kadar bilgisi olan cemaat mensupları bile sahipleniyorsa bu hükümetin blöfü değildir. Cemaat bu zokayı yutmayacak kadar profesyonel, bu adamlar böylesine büyük bir organizasyonu devletin içine sokacak her hükümette yıkılmadan ayakta kalacak kadar olaya hakimler.

Bulunamamasının nedeni bu faaliyetlerin bir çoğunun cia kontrolünde yapılıyor olması bence. Bu boyutta bir olayın açığa kavuşmamasının başka açıklaması zaten olamaz. Amerika mecburi dost ülke, eğer bu durumdan hükümet rahatsızsa ve çözemiyorum yardım edin diyorsa ve bu hesap Amerikadan bağımsız bir operasyonun parçası olsa, ertesi gün sonuç alınırdı, bırakın hesabı adresinden bu hesaba girenleri tek tek 24 saat içinde toplar bizim emniyete ya da interpole teslim ederlerdi.

Ek olarak:

Bir de şu var, Fuat Avni hükümetin adamı değil ama hükümetin kendinden sandığı bir çok kişi cemaatin adamı. İşler tıkırındayken bile cemaat bağlantılarını açık etmeyen ve bu sayede hala hükümette yer bulan hatta belki bakanlar arasında bile cemaatin kadroları hala yer alıyordur.

Yalnız ben cemaat değildir demedim ki ustam.
Cemaat ise bu durumda Fuat Avni de çok tehlikelidir demek istedim. Çünkü eğer hükümet/devlet düşmanı ise yukarıdaki senaryoda yazdığım gibi dilediği an kendi yapacakları şeyleri de hükümete yıkabilirler. Sonuçta biz bu adamın dediği şeyleri "doğru söylüyor" olarak kabul etmiyor muyuz?

Mesela kimse şüphelenmiyor Fuat Avni'den. Ama şu an en tehlikeli konumdaki adam/grup bu. Tek bir kişi bile olsa kendi keyfinin istediği bir şeyi yapıp bunu düşmanına kakalayabilir.

Peki devlet hiç mi olamaz? Olma ihtimali de var dedim. Çünkü bu durumda da şu senaryo ortaya çıkar. Devlet kendi yasalarla ilgili yapacakları, soruşturma ile yapacakları şeyleri sızdırıp bu kanalın sanki devletten bilgi sızdırıyormuş gibi bilinmesini sağlayabilir. Sonra ise, kendisine atılması muhtemel suçlamalar "bomba döşeme vb." şeylerde de sanki kendisi yapacakmış gibi anlatarak insanlara "dikkatli olun, bize bile güvenmeyin" ve "bomba ihtimali var, biz engelleyemiyoruz, siz gelmeyin" diye düşündürebilir.. Cemaat de bunu kendi üzerine alınarak suçları devlet üzerine yıkma işini yapabilir veya "biz suçsuzuz, suçlu olan devlet" diyebilir.

Her halükarda Cemaat vs Hükümet savaşı var ve Fuat Avni hangi tarafta olursa olsun çok tehlikeli bir konumda. Ben bu üçlüye güvenmiyorum aga. Fuat Avni ne derse desin öyle veya böyle içine kendi parmağını da sokmuştur. Onlar için sadece deney faresiyiz.