-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Anestezist
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Onlar hakkında bu kadar bilgi sahibi olmak,birinci ağızdan konuşulmuş biçimde yazmak kendilerinden başkasının yapamayacağı şeyler bence.
Algı operasyonlarının bir parçası Fuat Avni,yoksa 1 gün bile barındırılmazdı bu ülkede.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Geçen araştırdım baktım bizim mahallede ki Kasap Hayri abiymiş :)
İşi gücü siyaset , sanırsın felaket tellalı :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Evinkur Nakliyat - İstanbul Evden Eve Nakliyat, Eşya Depolama ve Ofis Taşıma
aeSahin
www.ahmetenessahin.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PR, Muhasebe
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Algı operasyonlarından birisi daha.
PR | Social Media - Advertising - Post-Production
Emre
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** V**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Algı operasyonu olduğunu sanmıyorum öyle olsa bir cemaat mensubuda demezmiydi bu adam bizden değil hükümet sizi kandırıyor diye?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sınıf Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Fuat Avni, halkı pasifize etmek için kullanılan bir proje diye düşünüyorum. Bizzat R.T.E'nin talimatları doğrultusunda tweet atmakta. R.T.E ve a.k. partisinin yaptığı hukuksuzlukların hesabını çok yakında birilerinin soracağını bizlere aşılayarak güya içimizi rahatlatıyor ve insanların geldiği patlama noktasını biraz daha yumuşatıyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bazen düşmanının ağzından yazıyormuş gibi yaparak kendi yapacağın şeyleri de düşmanın yapıyormuş gibi aktarabilirsin insanlara. Fuat Avni'nin de buna benzer bir hesap olduğunu düşünüyorum. Tabi birden fazla ihtimal var ama olayın tahmin ettiğimizin ötesinde olduğunu düşünüyorum. Mesela ufak bir senaryo yazacak olursam.
Örnek veriyorum;
1. Aşama: 1 adet hesap aç
2. Aşama: Bu aşamada açtığın hesaptan hükümetten/devletten "gerçek haberler" sızdır ve fazla laf yapma.
3. Aşama: Bu aşamada sızdırdığın gerçek haberlerin arasına ufak tefek laflar serpiştir. Amacın "devlet böyle bir şeyi yapsaydı tepki ne olurdu?" olsun.
4. Aşama: Halktan gelen tepkiler eşiğinde yine hükümetten/üst kademelerden doğru haberler paylaşmaya devam et. İnsanların güvenini kazan ve onları söylediklerinin doğru çıktığına inandır.
5. Aşama: Bu aşamada diyelim ki bomba patlatacaksın. Önce hükümetle/devletle/düşmanla ilgili doğru bir bilgi paylaş yine. Ama peşinden kendi patlatacağın bombanın/kendi yapacağın büyük bir eylemi sanki düşmanın yapacakmış gibi anlat.
6. Aşama hem düşmanın hakkında söylediklerin çıkar ve hem de kendi söylediğin şeyi yaparsan bütün suç düşmanının olur. Çünkü sen düşmanından haberler sızdıran birisin. Gerçekte yoksun. Neden senden şüphelensinler ki? Hatta kahraman bile olabilirsin.
Dediğim gibi bu "Cemaatin kötü adam olması durumunda" oluşacak senaryolardan biri. Onlarca farklı senaryo var. Belki hükümet tarafından özellikle tutulmuş biridir nabız yokluyordur, belki ajanların işidir ve gerçekten de yapılacak şeyleri sızdırıyordur, belki de hükümet aslında düşmanının yapacağı şeyi sanki kendisi yapacakmış gibi davranarak halka "kimseye güvenmeyin." tarzı bir şekilde uyarı veriyordur.
Çok ihtimal var.
1 kişi bu mesajı beğendi.
webci
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
istihbaratçı yani mitin elemanıdır. eskimi yenimi bilemem.