Sayın vindobona

Çok güzel bir tasarım
Güvenilir bir sistem
Güncellemesi kolay ve yazı eklenmesi de zor olmayan bir yönetim paneli
Daha az dışa bağımlılık

Bu özelliklerin hepsi wordpress içinde geçerlidir. Tasarımın güzel olması tamamen tasarlayana, güvenilirlik ise (kullandığınız eklentilere ve temaya bağlı olarak) genelde üçüncü kişilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Çekirdek dosyalarından kaynaklanan güvenlik açıkları, tema ve eklentilerden kaynaklanan güvenlik açıkları ile kıyaslanırsa yok denecek kadar azdır. Zaten çekirdek dosyalarından kaynaklanan açıklarda wordpress güncelleme ile açığı hızlıca kapatır, kısacası sizin sadece güncel kalmanız yeterlidir bu konuda.

En ufak şeyde dışarıya bağlı olmak ve saçma ücretler ödemek ve beklemek istemiyoruz, wordpress ile güncellemeler ve genel şeyleri kendimiz yaparız detaylı ve teknik bilgi gereken şeyler için dışarıdan t destek alırız dedik ama durum ortada.

Eğer temanızı, gerekli modülleri vs. sağlıklı bir şekilde yapacak bir yazılımcı bulursanız dışa bağlılığınız kalmaz, tek seferde işin içinden çıkarsınız. Ücret konusuna gelecek olursak bu işin piyasası tam olarak oturmadığından mıdır veya önüne gelenin ben bu işi yaparım dediğinden midir bilemiyorum ama gerçekten çok saçma ücretler duydum, bu konuda size hak veriyorum. Tavsiyem ise bu işi uzun süredir yapan, referansı bol olan bir yazılımcı bulmanız olur.

Bu arada kullanım kolaylığından da bahsetmişsiniz, ben bu iki sistemi de kullandım ve Wordpress'in kullanım konusunda açık ara önde olduğunu rahatlıkla söylerim. Belki siz daha yabancı olduğunuzdan zor olduğunu düşünüyorsunuz.