ben kendi işimde wordpress sitesini kurdum, hiç bir bilgim yokken hemde. themeforest'ten aldım temamı, kurdum, bir çok eklenti ekledim, hiç sıkıntı yaşamadım, kendi işimde bu böyleydi.
wp bilgim orta-üst gibi diyebilirim belki.
ama kurumsal bir yerde ben bir tema alayım, tüm eklentileri satın alıp kurayım,ufak tefek şeylerde dışarıdan yardım alayım olmaz, olmamalı. çünkü firmanın muhattabı yine bir kurum olmalı ki sıkıntı olursa profesyonel çözümler bulunsun.
neden wordpress?
ben bu firmada dijital pazarlama kısmındayım, facebook ve adwords reklamları ve diğer reklam mecralarını organize ediyorum, web sitede bende.
web site wp olursa güncelleme, slider ekleme değiştirme, form ekleme, sayfa, menü düzenleme vs. çoğu şeyi rahat yaparım ancak çok teknik konularda dışarıdan hizmet alırız.
crm dedikleri sistemde aslında wp gibi bir yönetim paneli var ama bağımlılık çok fazla elbette.
şimdi size şunu söylim
drupalcı diyorki; özel yazılım tehlikeli çünkü 3-5 kişi yapıyor açık olabilir kendilerinin haberi olmasa bile, ama drupalda binlerce insan üzerinde çalışıyor ve güncelleme ile güvenlik daha sağlam. ayrıca wp ile drupal karşılaştırılmaz.
crm'ci diyorki; drupal, wp çöptür, açık çoktur, herşey yapılmaz, crm'den daha karmaşık yönetimi, size özgün değil, tasarımda bile kısıtlama olabilir falan filen
wp ci diyorki; yukarıda yazılanların hepsi..
şimdi, ihtiyacın nedir? derseniz,
wp sitemizdeki formlar ve landing page formları CRM e aktarımı sorunsuz olmalı, site hızlı olmalı, tasarım şık olmalı, günlük eklenecek 5-10 yazı ekleyenler tarafından rahat eklenmeli (adamların teknoloji bilgisi az), siteye günlük 5-10 bin ziyaretçi girerse kasmamalı (kendi sunucularımız var ama dışarıdan kaliteli hizmet alırız sıkıntı yok). son olarak api / kod / dışarıdan bağlantı çekilen müşteri paneline ekleme zor olmamalı. neredeyse olayın tamamı budur.
değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
son olarak, wp uzmanı nasıl bulunur? (firma olmalı)
ek: her türlü eklenti, görsel lisanslı olacak elbette.