Şüpheli durumlar google tarafından incelenir ve değerlendirmeye alınır. Tek bir kişi yapıyorsa ya çoğul hit diye tıklama başı ücret düşer veya o IP adresinden gelen hitleri görmezden gelir. Google reklamlara gelişi güzel tıklayanı değil ilgiyle gelen ziyaretçiye göre adsense sahibine ödemeleri şekillendirir. Google ziyaretçinin reklam verenin sitesinde neler yaptığını iyice inceler hatta kayıt altına alır, zaten iyi bir takip yapılmasa idi google çoktan batmıştı. Kısacası adsense banlatmak öyle kolay bir iş değil.
Telif için yasal açıklıktan faydalansalar da evet bu tür siteler gelen telif bildirimlerinde çok dikkatlidir. Bir bildirimi dikkate almayan vatandaş aylık on binlerce hatta yüz binlerce ziyaretçisini kaybedecek kadar tecrübesiz veya umursamazsa o zaman bu sektörün nasıl işlediğini bilmiyordur. Geçenlerde Alev Deneylerini izleyecektim, sadece sinema çekimi versiyonu olmasına rağmen onlarca site filmin başlığının altına Telif hakklı bildirimi nedeniyle silinmiştir diyordu. Sadece bir sitede sağlam link buldum ki, onca site kaldırdıysa bu adam neyine güveniyor diye merak ettim :) Mail adresi buna göre yapılandırılırsa rakiplerin içeriklerini silmeye zorlayabilirsiniz, ama telif bildirimi her gün olan bir şey değildir, ufak ufak yapın yapacaksanız.