-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar, konu başlığında da belirttiğim gibi TEOG'dan çok korkuyorum. İnanın bana öğrenim hayatım boyunca derslerime hep özenle çalıştım, çabaladım. Bazen oyuna daldım, bazen haftalardır 1 kere bile defter, kitap yüzü görmedim. Bazen, oyun, bilgisayar nedir bilmedim, tenefüslerde çalıştım, "Öğretmenim, ilk ders çalışalım 2. ders sınav olalım" dedim, işte geldi.
Bu benzetmeme çok şaşıracaksınız; TEOG'u bir canavar olarak görüyorum, bundan önceki sınavlar ise baş canavar yani TEOG'un yarattığı yavruları. İyi kötü yavruları atlattık ama asıl canavarda bakalım ne yapacağız.
İnanın çok korkuyorum, bunun geri dönüşü yok. Sanırım 25 Kasım'a çok az kaldı ve benim psikolojik desteğe ihtiyacım var. Soracak olursanız dönem notlarım 80'den aşağı hiç olmadı. Hatta 80 olduğunu bile hatırlamıyorum diyebilirim, hep 83-85 arası :)
İnsanların, biz öğrencilere baktıklarında içlerinde şöyle bir yorumlama olabilir; "Bu çocuk oyun oynuyor, demek ki derslerini önemsemiyor, çalışmıyor." Altını çizerek söylüyorum Çok yanlış (tamam kötüydü, vurmayın)
Neyse arkadaşlar. Önceden hiç en ön sırada oturmamıştım (en arka sırada oturup şımarmadım, ortalar falan işte) bu sene derslerime iyi çalışıyorum. Öğretmenlerimizde sağolsunlar destek oluyorlar. Ben sene başında öğretmenlerime sorduğumda bana "KORKMA, normal sınav gibi düşün, sadece benim yapacağım sınavı devlet yapıyor" yanıtlarını almıştım. Ne kadar KORKMA desede, korktum.
Ben ilçemde bulunan en kötü lise ÇPL'ye veya Ticaret'e gitmek istemiyorum. 500 puan üzerinden 500 gibi bir hedefim var, tamam, belki olmayabilir ama hedefim bu.
400'ün üstünde 450-480'de olabilir mesela. Ben 4. sınıfta girdiğim bir deneme sınavında 496 almıştım. Ama tabi o 4. sınıftı.
Açıkçası zaman hızlı geçiyor, bir bakmışım 8. sınıftayım. Umarım iyi bir liseye giderim. Bilecik'in Osmaneli ilçesinde oturuyorum. 14,000 nüfusa sahip. Hiç olay yok buralarda, çalışmaya uygun, güzel bir yer. Eğitim olarak çok gelişmiş olmasada, burada Ortaokulu bitirip liseyi Bilecik'in en iyi liselerinden birinde veya İzmit, Bursa, Sakarya (Adapazarı), Bilecik, Eskişehir vb. bölgelerde yapabilirim.
Ben TEOG'da başarılı olmak için ne yapmalıyım. Size bu uzun yazıda içimi döktüm, kendimi tanıttım, bölgemi tanıttım.
İNANIN, çok korkuyorum. Geleceğim aydınlık olsun istiyorum. 5,6,7'de hep TEOG'a daha var dedik, işte geldi. TEOG kapıda. Geleceğim söz konusu olduğu için endişeliyim. Psikolojik destek verir misiniz? Yorumlarınızın hepsini okuyacağım ve cevap vereceğim.
TEOG'da başarılı olmak için ne yapmalıyım?
- ÇALIŞIYORUM,
- DERSİ DİNLİYORUM,
- PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM (SİZDEN)
HEPİNİZE ATACAĞINIZ YORUMLAR ADINA TEŞEKKÜR EDERİM!
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** N**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
üniversite sınavına hazırlanıyorum :( TEOG bana nasip olmadı hiç. Kararlı ve düzenli çalışırsan yapamayacağın hiçbir şey yok. Önce kendine güven "ben başaracağım" de gerisi zaten gelir. Şimdiden başarılar ..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
bizim zamanımızda o sınavlar 1000 kat daha zordu. Artık yanlışlar doğruyu bile götürmüyor. iyicene bozdular sınavları.
AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
lise 3üm şuanda lisemin bana katkısı olduğunu farketmedim fazla yorma kendini bir tek türünü seç Anadolu lisesimi meslek mi fen lisesi mi ? istersen fene gir çalışmazsan gene başarısız olursun
Onvr
# Root
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
AR
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu kadar panik yapma altı üstü sınav, stres insana başarısızlığı getirir... Rahat ol başaracagına inan.
Lise' den çok üniversiteyi düşün. Lise o kadar da önemli değil.
Kotil
Son oynayışlar..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Ögrenci / Yazar / Editör
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
90, (%99)
Üstad teog nedir ki bende girdim 2 sene önce bende hastalık vardı uyuyordum teogta 1-2 sınavda falan uyumadım 255 le E.M.L-A.M.L ye girdim .
Teoga 1 hafta kala basla böyle 1 . dönemin en basındaki konulardan calısmaya bol bol test cöz Allahın izniyle iyi gecer sana bunları diyorum ama ben bunların bir gramını yapmadım başarılar sana :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
56, (%100)
İlk olarak korkma, kendine güven... Sen bunu başarabilirsin.. Senin diğerlerinden neyin eksik...
Şimdi sizin sınav sistemini tam bilmiyorum... Galiba son değişiklikle iki sefer gireceksiniz. Bir bu yıl birde önümüzdeki yıl...
Şimdi sana tavsiyem eksiklerini tamamla, düzenli kısa tekrar yap, deneme çöz...
İnsan istediğinde her şeyi başarır... Ben lise zamanımda çoğu sınava tenefüste, otobüste çalışıp girdiğimi bilirim.. Günlerce çalışan arkadaşlarımdan da hep yüksek alırdım.. İnsanın isteğine bağlı.. Adam günlerce çalışırdı ama isteksiz... Ben sınava son dakikalar, tüm istekle çalışırdım hepte yüksek not alırdım.. İlkokulda normalde düzenli çalışan bir insandım fakat lisede biran değiştim... Benim kadar rahat bir insan yoktur... Her şeyi son ana bırakırım ama her zamanda üstesinden gelirim...
Canın ne zaman sıkılırsa, endişelendiğin de filan mesaj atabilirsin, sohbet eder moral veririm..
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Geçer geçer.. Büyütecek bişey yok. Kafana takmamaya çalış. Ne kadar bilgin olsa da stres yaparsan sınav geçmek bilmez. Liseye başlayınca bu konuyu okur okur gülersin :d
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
T** A**