biraz uzun oldu ama :)
şöyle bir mantıkla düşünelim. sitenizin günlük 100 ziyaretçisi olsa, bunlardan en fazla 1 veya 2 tanesi reklamlara tıklayacak(normali budur). 1 tıklama ortalama 10 kuruş olsa(çoğu zaman olmaz ama) günlük 100 ziyaretçi ile 20 kuruş kazanırsınız. bin ziyaretçi ile 2tl, 10 bin ziyaretçi ile 20tl.
sizin günlük 10 bin ziyaretçiniz olsun zaten adsenseyi aramazsınız bile. 6 tane min aylık 150tl den özel reklam(başka siteleri tanıtan) veya tanıtım yazıları ile artık siz hesaplayın, bayağı gelir elde edersiniz.
ama insan ufakta olsa emeğinin karşılığını görmek istiyor. normal bir durum. adsense alternatifleri diye ararsanız zaten birçok reklam şirketi var. ama günlük 5-10 kuruşla ödeme limitine(100-200tl civarı) ulaşmanız çok uzun zaman alır.
internetten para kazanma işi gerçekten sabır işidir. belki 1 sene uğraşıpta tek kuruş kazanamayacaksınız. mesela youtubeye bakın adam 3-4 senedir bu işle uğraşıyor ve ilk yüklediği videolar neredeyse sıfır izleme alıyor. bırakmıyor sabrediyor. 1 senelik emeği bin abone oluyor. 2. sene 10 bin abone 3.sene 50 bin 4.sene 200 bin abone. azimle devam ederek biyerlere geliyor.
ve en önemlisi amaç sadece para kazanma olunca insan çok çabuk bıkıyor. mesela bende mizah sitesi kurdum ama sonradan bıktığım için bıraktım. blog yazmak hoşunuza gidiyorsa ve bıkmıyorsanız belli bir süre sonra o 10 bin ziyaretçiyi buluyorsunuz ama yinede hiçbirşey garanti değil.
bencil olarak kendimi örnek vereyim. ben uygulama yazmayı acayip derecede seviyorum. bıkmadan usanmadan aylardır uğraşıyorum ve emeğimin sonucu admob kazancım ise,
temmuz ayı: 46 kuruş!
ağustos ayı: 2,96tl
eylül ayı: 18,54tl
ekim ayı: 29,45tl
uygulamada temmuz ayında günde 1,5 kuruş kazanırken, ekim ayında günde 1 tl kazanıyorum.
sözün özü, yaptığın işi severek yapıyorsan elbet birgün kazanmaya başlıyorsun.