CenkOnsoy adlı üyeden alıntı
Anakartinizin kendi sitesinden islemci ve ram uyumlulugunu denetleyin, varsa bios update yapin rom'dan bakalim neler olacak
Anakart uyumluluğu tamamdır, sorun yok. Ram uyumluluğuda tamamdır, sorun yok. Bios update yapamıyorum maalesef.
modernhoca adlı üyeden alıntı
anakartın büyük ihtimal iki güç kablosu girişi olabilir büyük girişe taktığın dışında bir adet daha küçük 4lü vs olabilir. Ya da işlmeci fanını doğru fan alanına takmamaışsındır cpu fan yuvasına takılmalıdır fanın kablosu.
Anakartın bütün kablolarına özenle dikkat ettim. Sonuç yine aynı.
Hybrid adlı üyeden alıntı
Ekran Kartını komple çıkar , bios pilinide çıkarıp tüm ayarları sıfırla ve anakartın ekran kartından görüntü almayı dene
Ekran kartını komple çıkardım. Bios pilinide çıkardım. Tüm ayarları sıfırladım, yani cmos reset attım. 3 Telli olan manvel bir resetleme yeri var onuda denedim.
B_Ulusoy adlı üyeden alıntı
Macun sürdün mü? Aynısı başıma geldi, macun sürmezsen işlemci inanılmaz hızlı bir şekilde ısınıp, kapanıyor.
Macun sürdüm. Fan yeni almıştım. Altında zaten hazır vardı. Artı olarak bakırdı fan. Zaten kasa çalışıyordu. Sadece ekranda görüntü yoktu.
Decimas adlı üyeden alıntı
İlk olarak uyumlulukları tekrar kontrol et, eğer tereddütün varsa risk büyüktür. Kasana bakıp toplama yaparsan ram yanar, anakart yanar hatta işlemcin yanar. Ayrıca prizinde topraklama yoksa yanmış olma ihtimalini tekrardan düşünüp servise yolladığın cihazı benim gibi 2 ay beklemek zorunda kalırsın, işi bilene yaptır ;)
Prizde maalesef topraklama yok. Dediğiniz gibi yanmış olabilir büyük ihtimalle. Haklısınız.
bozbey38 adlı üyeden alıntı
Aynısı benim başımda var, hdd değiştim olmadı Ram değiştirdim olmadı ekran kartını çıkardım olmadı bilemiyorum....
Aynen öyle hocam. Nedense çalışmıyor şu illet makine. Ne yaptıysam olmadı. Sanırım bütün parçaları bir kenera koyup veya atıp. Her şeyi sıfırdan toplamak. Başka çare yok.
mhalat adlı üyeden alıntı
Termal macun surmediysen yada yeni sogutucunun bakir kisminda jelatin olabilir onu cikarmadiysan acilmiyor olabilir.
Ilk goruntu geldiginde 2 satir yazi isinmayla ilgili uyari olabilir.
Macun sürdüm hocam. Jiletinleride çıkardım. Fansızda çalıştırdım ben işlemciyi. Ama ısınma olmadı garip bir şekilde. Sonuçta bir işlem yapmıyor çünkü.
ofarukcaki adlı üyeden alıntı
Aynısı daha önce başıma geldiğinden biliyorum, ram soketlerini nazik bir fırça ile iyice temizle tozunu al, olmadı başka bir ram ile tekrar dene, eğer yine sorunun çözülmezse büyük ihtimalle sıkıntı güç kaynağında.
Güç kaynağını dikkate alacağım hocam. Teşekkür ederim. Nasıl anlarım bozulduğunu acaba?
anonymated adlı üyeden alıntı
Aynısı başıma gelmişti. İşin ilginç kısmı, kasaya başka bir monitör taktım ve çalıştı. Monitörü başka bir bilgisayara taktım ve monitör de çalıştı. Hâlâ ne olduğunu anlamış değilim.
Resmen sinir hastası eder insanı. Çok garip bir olay hocam. Ama monitör çalışır durumda yani sorun yok. Sağ olun.