chronocross adlı üyeden alıntı
Bu soruyu sorduğuna göre ''emek'' kelimesi ile uzaktan yakından alakan yok.
HTML tasarımı yapıp satan kişinin izni yoksa bunun adı hırsızlıktır.Sen emek verip bir HTML tasarım yapsan, biri gelip her dosyasına, her koduna kadar senden alıp kendim yazdım derse sesin çıkmayacak anlaşılan.
Zahmet edip arkadaşın paylaştığı dosyayı indirdiysen eğer, tüm css/js ve resimlerin birebir aynı odugunu göreceksin. Yanlışa yanlış diyeceğiz ki doğruyu bulalım.
Ayrıca 3 Kasım'dan bu güne kadar konuya mod/yönetici eli değmemesi wmaraci.com'da bu tür şeylerin olağan olduğunu gösterdi bana, hayırlısı.
HTML hazırlanıp satılması ve bunun HTML olarak kullanılması diye bir kanun çıktı da benim haberim yok mu? Tekrar soruyorum size. Cevaplayın bende sizin sorduğunuz soruları cevaplayayım.
Hatta ben siz cevap vermeden vereyim cevabı.
Forumları gezin; PSD to CSS - HTML diye bir tabirin satıldığını göreceksiniz. Bu nedir ? Bir tasarımın HTML formata dönüştürülüp satılmasıdır. Emek veren kişi karşılığını aldı ben ücretini ödediğim için.
Şimdi ben o aldığım CSS - HTML formatı ne yapacağım ? Keyfim isteyecek öyle kullanacağım. Keyfim isteyecek WP giydireceğim. Keyfim isteyecek PHP giydireceğim ...... gibi uzayıp giden sonuçlara ulaşır.
HTML olarak satışı gerçekleşen formatlar diğer formatlara giydirilip satışı yapılabilir. Ücretsiz dağıtılması da çok normaldir. Nasıl ki themeforest oyunun belli bir bölümün satışını yapıyor alıcı alıp tamamlayıp ios formatına çevirip satabiliyorsa bu da ondan farklı değildir.
Forumda mod. arkadaşlar görevini fazlasıyla yerine getirmekte hatta bu tür konularda taviz vermemektedir.
Son sözüm öğrenmek ayıp değildir... Suçlamadan önce öğreniniz.