Eureka
www.Patr10.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kullanmayı iyi bilmeyince kalkışta ,direk tavana falan çarpıyordu ordan duvarlara falan derken param parça oldu gitti :D
cagri
Bu kez olacak!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Oyuncu
-
-
Ad Soyad
Ç** A**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
I Robot (Ben Robot) filmini izlemenizi öneriyorum ;) Film Isaac Asimov'un şu kuralları çerçevesinde hazırlanmıştır:
1) Bir robot insanlara zarar vermez.
2) Bir robot ilk kuralla çelişmediği sürece insanlarla işbirliğine girmek zorundadır.
3) Bir robot ilk kuralla çelişmediği sürece kendi varlığını korumak zorundadır.
4) İlk üç kuralla muhalefet etmediği sürece bir robot istediği herşeyi yapabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
ByHawK
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
İşletme
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%71)
Onlar quadrator deniyor ve bildiğim kadarıyla uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. 3-4 beden büyüğünü görmüştüm. Bir takım kodlarını da gördüm. Bunlara gerekli araçlar takılarak (kamera , termometre vs.) insansız hava aracı vs yapılabilir diye söylemişlerdi
chbz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
Webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bunlari yapmak aslinda kolay. 2 sene önce okula basladigimda ilk hafta projemizde robot yapmak vardi. birkac c++ yazdigimiz komutlarla robotlar yerde hareket ediyordu. led lambalari falan vardi. parcalarini ögretmen siparis etmisti bir yerden. kücük posetlerdelerdi. cikarttiydik sonra kablo gibi birsey vardi, robota bagladiydik. pcde robota komutlar yüklediydik. robotlar yerde deli gibi dönüyordu. cok keyfli bisi. okulu biraktiydim ama 2-3 ay sonra :) birakmasaydim o yukardaki videodaki robotlari bende yapardim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Robotlar kendileri istediklerini yapabilir mi? Evet yapabilir. Nasıl olucağına gelirsek her etkiye göre belirli bir tepki kodu yüklenirse belirli bir çevrede ki bütün etkilere karşı tepki verebilir. Fakat çevrede büyük değişiklikler olursa o zaman yeni tepkilerin kodlanması gerekir.
Şu yanda duvar var sağa dön olayı falan sensörlerle halledilebilecek şeyler. Benim katıldığım liseler arası yarışmada endüstri meslek lisesi öğrencileri araba yapmışlar çukuru algılıyo yandan araba geliyosa hızlanıyo yavaşlıyo duruyo vs süperdi; Bende yapmak isterim!! :D