Uzmann adlı üyeden alıntı

yerinde olsam maliyeden gelene kadar vergi vermezdim gelincede bilmiyorum der verirdim. Ha illaki vergi vereceğim diyorsan şahıs şirketi açarsın zaten vergi oranları bellidir oradada söylerler

danqer adlı üyeden alıntı

fiş yok, bişi yok sanmıyorum vergi olacağını

devburak adlı üyeden alıntı

çocuk kendi kendine tribe girmiş

nuktoprak adlı üyeden alıntı

Bu ne hiddet bu ne celal. Kazanılan her miktar vergilendirilmek zorunda. Şahıs şirketi için açılış masrafları 380 tl tutuyor buna defter ücreti, imza beyannamesi falan dahil. Muhasebeci yaparsa tabi bu işlemleri. Eğer tek başına yapmaya kalkarsan ki hiç önermem, daha da düşecektir fiyat. Muhasebeci 2 saatte halleder açılışı. Buna ekstra olarak kaşe ve fatura denilebilir. Onlarda birşey tutmuyor. Muhasebecin odaya kaydolmanı ve ruhsat alman gerektiğini söyleyecektir. Fakat ilk etapta hiç bulaşma para kazanabildiğini gör sistem otursun kaydını öyle yap
Kimse hesap sormuyor merak etme. Ben halen almadım. Ruhsat ve oda kaydı 1200 tl tutuyor ama dediğim gibi ilk etapta gerek yok. Gelelim vergilerine..

Bağkur: 420 Her ay.
Stopaj: Kirana göre değişir her 3 ayda bir ödersin.Elinden geldiğince kirayı düşük göster.
Damga Vergisi: 29 Her ay.
KDV: Kestiğin her faturadan %18 vergi ödersin.
Gelir Vergisi: Yasaya göre her yıl kapanışında ödenmeli ama uygulamada öyle değil her 3 ayda bir kâr oranının %15'ini vergi olarak ödersin. Örneğin, 3 ayda 100 tl kazandın. Kira - Elektrik - Yemek falan bütün giderlerinde 3 ayda 90 tl tuttu. Net kârın 10 tl. Bunun da 1.5 tlsini yine vergi olarak odeyeceksin.

Eğer satış yapmadan, reklamla para kazanıyorsan. Vergilendirme ,gerek yok çünkü takibi yok. Ne zaman işin içine insan ve fatura girdi. O zaman hemen şahıs firmasını başlat.

underworld adlı üyeden alıntı

Yıllık limit var veriyorsunuz veriyorsunuz veriyorsunuz her durumda verginizi ödemek durumundasınız yüksek geliriniz yoksa bu işlerdende anlamıyorsanız sahış şirketi işlerine girmeyin bizim gibi yapın bir muhasebeci tutun işlemleri o halletsin gider göstersin verginiz düşsün. Ha ayrıca arkadaş demiş olayı anlayana kadar ödemeyin anladıklarındada haberim yok deyin demiş :D böyle bir dünya yok. Cezası toplam kazandıgınız miktarın 10 katına kadar çıkar özellikle birde yurd dışından ödeme alıyorsanız :)

Yazıyı Okuyun Aklınızda Soru Kalmaz Arkadaşlar !
https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/adsense-vergisi-konusunda-son-nokta-286560.html