-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Arkadaşlar 1 saatir araştırıyorum tüm forumlarda benzer konuları fakat kısaca anladığım şu "AĞZI OLAN KONUŞMUŞ".
Birisi şu olayı özetleyebilir mi, bu birisi lütfen işin bilgini olsun. Sağdan soldan okuduğunu kimse yazmasın, bende merak ediyorum gibi boş yorumlarda atmayın lütfen merak ediyorsan takip et yorum atma muhabbeti saptırtma.
O şöyle bu şöyle diyor, bilgiliyim diyenlerde farklı şeyler diyor ya bu ülkenin yasalarının farklı maddeleri birbiriyle çelişiyor, ya da bu işlerle uğraşan kişiler mesleği kasapta öğreniyor. Hepsi farklı bi laf atıyor ortaya nedir bu işin aslı yok mu bilen arkadaş.
İnternet sitelerinde reklam şirketlerinden kazanılan paranın vergisi hangi durumlarda veriliyor, 10 TL kazansak bile vermemiz gerekiyor mu? Yıllık belli bi alt limiti falan filan lütfen açıklarsanız sevinirim.
Ayrıca lütfen xx. maddeyi okuyun falanda yazmayın, yasalarda geçen maddelerin ne anlatmak istediklerini anlamam için 1 hafta okumam lazım onları. 1 satırda anlatılacak lafı 25 satırda anlatıyorlar, lafı zilyon kere döndürüyor başta ne dediğini unutturuyor adam haklı durumdaysa bile yanlış anlıyor maddeyi kendini suçlu hissediyor.
Şahıs şirketi kurulması gerekiyorsa bunun masrafı nedir, ve gelirden toplamda % kaç vergi ödemesi yapmamız gerekiyor.
Son olarak, eğer düşük ücretlerde dahi faturalandırmamız gerekiyorsa şöyle bir sorum daha var;
Malum adsense ödemeleri yalnızca hesap sahibinin adı ve soyadı olan hesaplara yapıyor yoksa onay vermiyor. Bu ödemeler benim hesabıma gelse, ben bu faturalandırmayı bir arkadaşımın ofisi üzerinden düzenleme şansım var mı? Yapılabilirse bunun vergi oranı % kaç olur farklılık gösterir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
..........
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yerinde olsam maliyeden gelene kadar vergi vermezdim gelincede bilmiyorum der verirdim. Ha illaki vergi vereceğim diyorsan şahıs şirketi açarsın zaten vergi oranları bellidir oradada söylerler
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtube
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Yıllık limit var veriyorsunuz veriyorsunuz veriyorsunuz her durumda verginizi ödemek durumundasınız yüksek geliriniz yoksa bu işlerdende anlamıyorsanız sahış şirketi işlerine girmeyin bizim gibi yapın bir muhasebeci tutun işlemleri o halletsin gider göstersin verginiz düşsün. Ha ayrıca arkadaş demiş olayı anlayana kadar ödemeyin anladıklarındada haberim yok deyin demiş :D böyle bir dünya yok. Cezası toplam kazandıgınız miktarın 10 katına kadar çıkar özellikle birde yurd dışından ödeme alıyorsanız :)
nuktoprak
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Bu ne hiddet bu ne celal. Kazanılan her miktar vergilendirilmek zorunda. Şahıs şirketi için açılış masrafları 380 tl tutuyor buna defter ücreti, imza beyannamesi falan dahil. Muhasebeci yaparsa tabi bu işlemleri. Eğer tek başına yapmaya kalkarsan ki hiç önermem, daha da düşecektir fiyat. Muhasebeci 2 saatte halleder açılışı. Buna ekstra olarak kaşe ve fatura denilebilir. Onlarda birşey tutmuyor. Muhasebecin odaya kaydolmanı ve ruhsat alman gerektiğini söyleyecektir. Fakat ilk etapta hiç bulaşma para kazanabildiğini gör sistem otursun kaydını öyle yap
Kimse hesap sormuyor merak etme. Ben halen almadım. Ruhsat ve oda kaydı 1200 tl tutuyor ama dediğim gibi ilk etapta gerek yok. Gelelim vergilerine..
Bağkur: 420 Her ay.
Stopaj: Kirana göre değişir her 3 ayda bir ödersin.Elinden geldiğince kirayı düşük göster.
Damga Vergisi: 29 Her ay.
KDV: Kestiğin her faturadan %18 vergi ödersin.
Gelir Vergisi: Yasaya göre her yıl kapanışında ödenmeli ama uygulamada öyle değil her 3 ayda bir kâr oranının %15'ini vergi olarak ödersin. Örneğin, 3 ayda 100 tl kazandın. Kira - Elektrik - Yemek falan bütün giderlerinde 3 ayda 90 tl tuttu. Net kârın 10 tl. Bunun da 1.5 tlsini yine vergi olarak odeyeceksin.
Eğer satış yapmadan, reklamla para kazanıyorsan. Vergilendirme ,gerek yok çünkü takibi yok. Ne zaman işin içine insan ve fatura girdi. O zaman hemen şahıs firmasını başlat.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çocuk kendi kendine tribe girmiş
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
fiş yok, bişi yok sanmıyorum vergi olacağını
Caesar
ich bin /root
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Firma olmadığın için vergi vermek zorunda değilsin. vergini vereceksin diyenlerin çoğu etiği böyle bu işin vergi vercen diyip vergi kaçıran kişilerdir.
Olurda birisi şikayet eder ve maliyeden incelemeye gelirlerse ceza yersin ama. Cezada cezayı kesecek kişilerin insiyatifine kalmıştır.
Eğer aylık 3000 5000 in üstünde havale cart curt almıyorsan sorun yok devam et. Alıyorsan ve şikayet eden yoksa yine problem yok.
10.000 in üstünde sıkıntılar başlayabilir.
Dediğim gibi maliyenin dikkatini durup dururken çekmezsin, ya çekemeyen bir adam şikayet eder yada çok fazla hesabında para döner.
1 kişi bu mesajı beğendi.
>/dev/null 2>&1
submarin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yıllık 10.000 TL nin altında kalan gelirler için vergilendirme şart değil .Fakat bu kazancın süreklilik arz etmemesi gerekiyor.