Bizim webmasterler veya web site yöneticilerinin yıllardır yaptıkları ve tek uyanık olduğunu düşünen kurnazların reklam oyunlarından dolayı ben de söylediğiniz şekilde güvensizlikten dolayı spam, virüs veya konu dışı anlamsız reklamlardan dolayı tıklamıyorum ve hatta benim çevremdeki birçok kişi de aynı şekilde, reklam gördüğü an sayfayı kapatıyor diyebilirim.
Halen daha insanları zorla reklama sevkedecek tasarımlar yapan/yaptıran kişiler görüyorum. Şahsen bu tür sitelere girmemle çıkmam bir oluyor. Neden kandırarak iş yapmaya çalışıyorlar? Çünkü daha fazla yetenekleri yok bu işte. Ne oluyor? Bir defa tıklarız kanrılarak ama o tıklamadan kazanç sağlanmaz çünkü anlık olarak çıkarız ve de daha sonra o siteye tekrar asla girmeyiz kullanıcılar olarak.
Kullanıcıların aradıklarıyla ilgili reklamlar olsun elbette reklamlarına tıklayacağız. Zaten aradığımız konuda olduğu için veya genel manada aradığımız bir şey olduğu için o reklama tıklarız. Bunların hepsi şöyle dursun, eğer yanarlı dönerli bir site değilse ve kullanıcıları kandırma amaçlı içerik, reklam vb. buludurmuyorsa o web sitesini bir kenara not eder daha sonra da orayı ziyaret ederiz. Böylece reklamlarına da tıklamamız kaçınılmaz olur. Çünkü güveniyor oluruz.