Kingjames 500-700 lira İstanbulda anca benim oturduğum ev gibi medeniyete 3 vesait yerler var :) Varoşun varoşunun fiyatları bunlar, ortalama (alt orta sınıf) ailenin yaşayacağı evlerin başlangıcı 1200 lira falan diyebilirim. Ayrıca emin olun Bursada maaşlar daha iyidir, burada işçilik çok ucuz. Beyaz yaka mesleğinde uzman ve az bulunan bir mevkide değilseniz hiç bir değeri yok. İşçi burada bedava çünkü, kovuldun dese kapıya x elemanı aranıyor yazsa 30sn sonra asgari ücretten de düşük fiyata çalışmayı kabul edecek bir işçi bulma garantisi var. Çoğu firmada vasıfsız eleman aranıyor tabelası sabittir buralarda, sürekli gelen başvurular gösterilerek işçi korkutulur sindirilir, hakkını istemekten korkar hale getirilir. Banka hesabına asgari ücret yatırıp da 100-150 lirasını geri muhasebeye getirip elden vereceksiniz diyen, asgari ücretin altında işçi çalıştıran bir sürü yer biliyorum.
Doğma büyüme İstanbulluyum, bir süre (bir kaç yıl) Yalovada oturdum ve 1 sene kadar önce İstanbula geri geldim, çok pişmanım. Şimdi tekrar Yalova, Edirne, Tekirdağ ya da Bursaya taşınmanın planlarını yapıyorum.
Zam konusuna gelirsek, artık uzunca bir süre seçim falan yok. Dolayısıyla tereddüt etmelerini gerektiren bir durum da yok vur abalıya diyecekler. Sadece elektrik de değil bir çok şeye okkalı zamlar kapıda. Asgari ücrette gerçekleşecek artış, zamlarla birlikte eriyip yine yalan olacak. 3 kuruş zam verilecekti yine daha verilmeden bu leş kargaları göz dikmişler bile. Ne diyelim allah bunların gözlerini doyursun biz 2 lokmayla da razıyız :)