Backhoe aynen öyle hocam. Yazdıklarınız hep iş yapan odaklı. Hiç siz iş yaptırmaz mısınız? :)
Mesela benim iş yapan olarak "işi bi görelim ona göre çok alım yapcaz" olayı. Ya kardeşim ben makale yazıyorum oturup. 500 kelime makaleyi 1 saat içinde yazıp teslim ediyorum. Kaldı ki diğer arkadaşlara yazılan makaleler gösterilmez. Gösteren kişi gizlilik ihlali yapmış olur. Makale işinde yalnızca daha önce iş yapılan kişilerden alınan yorumlar referans olur. Böyle söyleyince ise, "ben yazdırsam gizlemem niye gizliyeyim beni referans gösterebilirsin" diyorlar. (Zaten sen makale almazsın ya da alsan bile en fazla birkaç makale alırsın o yüzden sorun yok.) diyesim geliyor.
Birde müşteri olarak bana en çok şaka gibi gelen şey, " bütçeniz ve ne kadar sürede istersiniz?" olayı. (Yahu işi yapacak kişi sensin ve iş belli. Fiyatı söyle uygunsa yaptırılır.)
Daha sonra böyle dedimde ise, (örnek olarak) 100 TL lik işe 800 TL isteyenler çıkabiliyor. Nasıl bir iş yapılabilir ki piyasada %90 olarak 100 TL'ye yapılan bir iş, 800 TL olsun. Ben kendim kodluyorum 100'TL ye yapacak değilim diyor mesela biri konuda da mesajları var. Hayır 100 TL'ye yapacak değilim diyerek 800 TL'ye yapması çok ilgin. Hadi 250-500 TL falan da demiyor. 800.. :D