AtaturkunAskeri adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz ancak sadece kendi açınızdan düşünmeyeceksiniz.

1-) Bütçeniz nedir: adam sana geliyor diyor ki ben android uygulama yaptıracağım şu bu o herşey olsun ancak bu arkadaş forumdaki 10 TL'lik 50'TL'lik uygulamaları android editörde yapıldığını sandığı için siz de diyorsunuz ki aman olsa olsa 100 olur 200 olur kurumsal bir şirket olan http://www.crenno.com/ gerçekten kurumsaldır arayın sorun bakalım bir uygulamaya ne kadar ücret istiyorlar ancak biz ekipsel veya bireysel geliştiriciler forumdaki dostlarımıza bilerek soruyoruz eğer adam min 400 500'e yapılacak uygulamaya 100 ayırdıysa kırmadan incitmeden hocam siz biraz gezin demek için yoksa ne oluyor ismimiz kazıklayıcıya çıkıyor ismimiz **************ya çıkıyor o tür fiyatlar verildiği için çoğu işimde ben sorarım ve tek sebebi karşımdakinin bütçenisi bilip varsa elimde imkan yardımcı olmak yoksa da dostluk bozulmadan sohbeti bitirmek için...

2-) Ön Ücret Olayı: evet belki siz kaçmıyorsunuz siz dürüstsünüz peki biz hangi insanın ne olduğunu nereden bileceğiz oturuyoruz kodlama grafik yapıyoruz siz beğenene kadar hadi biri gelse ihtiyaçtan ötürü bizim yaptığımızın yarı fiyatına yapsa ne olacak şimdi kimse bana kalkıpta yok arkadaş satmam demesin anlaşma yoksa arada öyle de güzel satılır ki geçenlerde bir grafik gördüm adama sordum müşteri nasıl vazgeçti abi diyor anlaşma yoktu kimse kusura bakmasın ortada 10 TL'de 1000000 TL'de iş varsa anlaşmanızı yapın. Ben bu konuda serras62 hocamı takdir ettim gerçek anlamda ticari anlayışa sahip ve siz iş alan arkadaşlar size söylüyorum elinizdeki işi bitirmeden diğerine yetiştiririm diyerek başlamayın kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

http://prntscr.com/991lm1

http://prntscr.com/991lqz




Evet hocam kesinlikle öyle. Zaten çoğu arkadaş aynını söylüyor. Kaldı ki bazen de müşterilerin kaldıkları zor durumlardan da ben bahsettim. İşte küçücük aklıyla oyun oynayıp insanların güvenlerini yitirerek, işini düzgün yapanların işlerini de engellemiş oluyor böyle tipler.