çok saolun hocam yardımınız için deniyecem

Ek Olarak:

renpeli adlı üyeden alıntı

Sablon dedigi yer tam olarak Templates sekmesinin oldugu yerdir. Resme baktiginizda, Sections yani bolumler kısmındaki Corel Draw adlı bölüme tikladigim zaman okla gösterdigim yerde bu bölüme ait oluşturulan şablonlari görüyorsunuz. Şablon yani template, göndereceğiniz konunun o sitede hangi bölüme gideceginin belirlenmesi demektir. Resmin ortasindaki alanından konuyu girip gönderdiğimde grafikerler.net ve webmastersitesi içerisinde bulunan coreldraw bölümünde açılır benim konu. coreldraw yoksa hangi template seçmişseniz bölüme yakin oraya gider. yani bunu siz belirlersiniz.

Sol alt kisimda Manage Sections diye bir sekme var. Bölümleri oradan oluşturuyosunuz. Yine onun bir üzerindeki Add Templates ilede şablonları oluşturuyosunuz. Bu butona bastıgınızda uyari mesaji gelir. "Template oluşturmak için Forum sekmesine tıklayın, bir forum seçin ve son olarak şablon bulucuyu kullanın" şeklinde. Şablon bulucu yani Template Finder resimdeki yer.

Şablon oluşturmak icin gordugunuz gibi forum sekmesine tıklamışım ve istedigim bir forum seçmişim listeden. Kırmızı cerceve ile isaretledigim Templates Finder tıklayarak bir şablon seçicem ve konumun sitedeki o bölüme gitmesini sağlıcam. Bir alttaki resimde konuyu daha iyi anlarsiniz.

Oluşturdugum Section yani bölümü seçtim (Photoshop). Yan taraftaki listede webmastersitesine ait olan tüm kategoriler ortaya çıktı. Bu listeden benim bölüme en uygun kategoriyi seçtim (Photoshop). Alt taraftan Save dediğim zaman artık bu şablon oluşturuldu. Ve ben ne zaman Photoshop bölümünü seçip konu gönderirsem, webmastersitesi içerisinde bulunan photoshop bölümüne konu gidecektir. Tabi şablonlar bölümünde aktif yani seçili ise. Bazen o siteye konuyu göndermek istemeyebilirsiniz. O zaman aktifliğini kaldirin. Biraz karişti ama umarim yardimi olur.

çok yararlı oldu hocam elinize sağlık denedim şimdi oldu tam olarak detaylı anlamasamda en azından yazıları girebiliyorum şimdilik