SSD VPS/VDS veren firma görmedim demek biraz yanlış o zaman yerli büyük firmaların hiçbirini daha önce görmediniz demek buda 0 araştırma demek. Netinternet ve Ozkula hatırladığım kadarıyla yıllardır SSD hizmet veriyorlar.
Fiyat olarak bakarsakta, düşük paketlerde DigitalOcean ucuz fakat 4 GB Ram ve üzeri olan paketlerde yerli firmalar inanılmaz bir farkla ucuz.
Zira digitalocean 120 Lira civarına geliyor 4 GB ram olan paketi, Ozkulada 70 TL, Netinternet ise 115 TL aşağı yukarı aynı orası.
Turhost'da veriyor ama orası daha pahalı digitalocean'dan.
Ama anlatım genel olarak başarılı, tabiki yabancılara hitap eden projeler için digitalocean daha yararlı olacaktır lokasyondan dolayı.
Fiyat olarak bakarsakta, düşük paketlerde DigitalOcean ucuz fakat 4 GB Ram ve üzeri olan paketlerde yerli firmalar inanılmaz bir farkla ucuz.
Zira digitalocean 120 Lira civarına geliyor 4 GB ram olan paketi, Ozkulada 70 TL, Netinternet ise 115 TL aşağı yukarı aynı orası.
Turhost'da veriyor ama orası daha pahalı digitalocean'dan.
Ama anlatım genel olarak başarılı, tabiki yabancılara hitap eden projeler için digitalocean daha yararlı olacaktır lokasyondan dolayı.
Saydığınız tüm firmaların internet çıkışlarını üst üste koyun sonra birde DO ile kıyaslayın. İş depolama alanı ve trafikle bitmiyor. VPS'de lokasyonun hiçbir önemi yok. Zira server kullanmayı biliyorsanız DO'da elinizin altında über hızlı bir internet bulunuyor. Kullanıcıya yansımıyor. VPS alınacaksa kesinlikle Türk firmalarını tercih etmiyorum. En azından Turhost hariç tutulabilir. Türkiye'de kurumsalmış gibi gözüküp hiçbir halta aramayan bir sürü bilişim hizmeti veren site var. Öğrencilere eskiden 100$ çek veriliyordu şimdi 50$ olmuş, sağlık olsun. Bence öğrenci kardeşlerim DigitalOcean üzerinden hizmet alarak server yönetimi bilgilerini de çok ciddi şekilde ilerletebilirler. "Limitsiz özellikler!" diyip %20 CPU limiti koyan, bilmeyen kesimi bu şekilde dolandıran insanlardan almamaları bence gayet isabetli olur. Türkiye'deki birçok firma bunu yapıyor. Sınırsız hosting diye alıyorsunuz, 2.siteyi de wordpress tabanlı kurunca bir bakmışsınız siteniz askıya alınmış. Neden? CPU aşımı olduğu için. Desteğe yazarsınız ve konu şuraya gelir: "Bir üst paketimiz olan VPS hizmeti satın alırsanız sorununuz çözülür." Aaa mutlu müşteriler. :)
Çözümü basit 5 dolara frankfurt çözümlü Digital Ocean VPS. Öğrenciysen ilk 20 ay -yeni kodla ilk 10 ay- beleşe geldi bile. Daha ne olsun? :) Kur 3-5 tane wordpress sitesi. Hepsi alsın günlük 2k ziyaretçi, tertemiz.
Ayrıca neden herkes 4GB ramli VPS alıyormuş gibi bir algı oluştu ki? Burada takılan birçok insan öğrenci. Hatta site işleriyle uğraşan birçok insan öğrenci. +100TL'lik paketlerde sadece diğerlerine göre ucuza geliyorsa bunun ne anlamı var ki? İyi bir optimizeyle 512MB ramli VPS'de 3-5 wordpress siteyi yüksek hitle çalıştırabilirler.