lostyazilim
tr.link

1 Tıkla WordPress Kurulumu (Digitalocean)

19 Mesajlar 2.461 Okunma
acebozum
tr.link

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
srhtycl, internet çıkışlarını sayarsan tabiki digitalocean daha çok o zaman OVH kullan onunla kıyasla internet çıkışını. Ben bir şey demedim, arkadaş Türkiye'de veren firmaları araştırma yapmamış kendiside belirtti zaten olabilir böyle şeyler bende bilgi verdim sadece Türkiye'de de var diye. Limitsiz diye %20 cpu limiti koyuyo dediğin firmalar şu yeni açılan forumda denk geldiğin firmalar sanırım.
IHS var Türk firmalarda en beğendiğim adamlar forumlarda hiç rastlamadım gerek duymuyor kurumsala çalıştığı için, 1 tane şikayet görmedim daha adlarına açılmış mantıklı ben alan adı hizmeti alıyorum kaç yıldır hangi saat yazsam cevap geliyor.

Lokasyonun önemi yok demişsin, Avrupa ise çok fark etmez ama Amerika lokasyonla bi kıyasla farkı görürsün.
pikshub

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
http://www.soyoustart.com/ie/offers/e3-ssd-1.xml

bir örnek 3x120GB SSD li dedicated veriyor istediği ücret 30 euro ben gidip türkiyedeki bir firmadan niye alayım Ddos koruması bile yok istesen 650 tl fiyat çekiyor türkiyedeki firma :eek:

tartışmaya hiç gerek yok fiyat performans ürünü daha hiç görmedim türkiyede olmazda zaten.Makalede güzel ufak tefek siteler barındırmak için ideal hitlendiği zaman ufak bir alt yapı çalışması ile de devam eder teşekkürler
srhtycl

kişi bu mesajı beğendi.

pikshub pikshub WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 25 / 39
  • Ticaret 3, (%100)

srhtycl adlı üyeden alıntı

Saydığınız tüm firmaların internet çıkışlarını üst üste koyun sonra birde DO ile kıyaslayın. İş depolama alanı ve trafikle bitmiyor. VPS'de lokasyonun hiçbir önemi yok. Zira server kullanmayı biliyorsanız DO'da elinizin altında über hızlı bir internet bulunuyor. Kullanıcıya yansımıyor. VPS alınacaksa kesinlikle Türk firmalarını tercih etmiyorum. En azından Turhost hariç tutulabilir. Türkiye'de kurumsalmış gibi gözüküp hiçbir halta aramayan bir sürü bilişim hizmeti veren site var. Öğrencilere eskiden 100$ çek veriliyordu şimdi 50$ olmuş, sağlık olsun. Bence öğrenci kardeşlerim DigitalOcean üzerinden hizmet alarak server yönetimi bilgilerini de çok ciddi şekilde ilerletebilirler. "Limitsiz özellikler!" diyip %20 CPU limiti koyan, bilmeyen kesimi bu şekilde dolandıran insanlardan almamaları bence gayet isabetli olur. Türkiye'deki birçok firma bunu yapıyor. Sınırsız hosting diye alıyorsunuz, 2.siteyi de wordpress tabanlı kurunca bir bakmışsınız siteniz askıya alınmış. Neden? CPU aşımı olduğu için. Desteğe yazarsınız ve konu şuraya gelir: "Bir üst paketimiz olan VPS hizmeti satın alırsanız sorununuz çözülür." Aaa mutlu müşteriler. :)

Çözümü basit 5 dolara frankfurt çözümlü Digital Ocean VPS. Öğrenciysen ilk 20 ay -yeni kodla ilk 10 ay- beleşe geldi bile. Daha ne olsun? :) Kur 3-5 tane wordpress sitesi. Hepsi alsın günlük 2k ziyaretçi, tertemiz.

Ayrıca neden herkes 4GB ramli VPS alıyormuş gibi bir algı oluştu ki? Burada takılan birçok insan öğrenci. Hatta site işleriyle uğraşan birçok insan öğrenci. +100TL'lik paketlerde sadece diğerlerine göre ucuza geliyorsa bunun ne anlamı var ki? İyi bir optimizeyle 512MB ramli VPS'de 3-5 wordpress siteyi yüksek hitle çalıştırabilirler.

"Bir üst paketimiz olan VPS hizmeti satın alırsanız sorununuz çözülür." tespiti çok yerinde olmuş. Destek anlayışı tamamen paket yükseltmeye dayanıyor.

Ek Olarak:

Mrtcn adlı üyeden alıntı

http://www.soyoustart.com/ie/offers/e3-ssd-1.xml

bir örnek 3x120GB SSD li dedicated veriyor istediği ücret 30 euro ben gidip türkiyedeki bir firmadan niye alayım Ddos koruması bile yok istesen 650 tl fiyat çekiyor türkiyedeki firma :eek:

tartışmaya hiç gerek yok fiyat performans ürünü daha hiç görmedim türkiyede olmazda zaten.Makalede güzel ufak tefek siteler barındırmak için ideal hitlendiği zaman ufak bir alt yapı çalışması ile de devam eder teşekkürler

Yorumun için teşekkür ederim. Dediğin gibi haklısın, bunun üzerine bazı çalışmalar yapılması gerekmekte. En basiti iptables, ufw gibi şeyler kesinlikle kullanılmalı. Eğer konsol kullanmaktan korkan varsa cpanel alternatifi açık kaynak kodlu yazılımlar mevcut.

srhtycl srhtycl IBM Ambassador Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Software Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 501
  • Beğeniler 86 / 124
  • Ticaret 12, (%100)

Engin07 adlı üyeden alıntı

srhtycl , internet çıkışlarını sayarsan tabiki digitalocean daha çok o zaman OVH kullan onunla kıyasla internet çıkışını. Ben bir şey demedim, arkadaş Türkiye'de veren firmaları araştırma yapmamış kendiside belirtti zaten olabilir böyle şeyler bende bilgi verdim sadece Türkiye'de de var diye. Limitsiz diye %20 cpu limiti koyuyo dediğin firmalar şu yeni açılan forumda denk geldiğin firmalar sanırım.
IHS var Türk firmalarda en beğendiğim adamlar forumlarda hiç rastlamadım gerek duymuyor kurumsala çalıştığı için, 1 tane şikayet görmedim daha adlarına açılmış mantıklı ben alan adı hizmeti alıyorum kaç yıldır hangi saat yazsam cevap geliyor.

Lokasyonun önemi yok demişsin, Avrupa ise çok fark etmez ama Amerika lokasyonla bi kıyasla farkı görürsün.

OVH'de olur tabiki. Benim burada bahsettiğim şey, Neden Türkiye'deki şirketlerden alınmaması gerektiği. IHS dediğiniz firmada, daha düşük özelliklere sahip VPS'ye neden 17$ vereyim ki? Amerika ve frankurt lokasyonlu iki sunucuya CS:GO server'ı kursanız ping 2-4 arası artar. :) Burada zaten size çıkışmış gibi algılamayın. Ben sadece artık insanlar biraz daha bilinçlensin istiyorum. Arkadaş ne güzel bir rehber hazırlamış. Herkes için güzel bir başlangıç olabilir. Fiyat performansın dibi, kalitenin dibi, internet hızının dibi, erişebilirliğin dibi. Kısacası her şey, burada ki sitelere nazaran kıyaslanamayacak kadar kaliteli.
Engin07 pikshub

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 25 / 39
  • Ticaret 3, (%100)
Yakın bir zamanda herhangi bir cPanel alternatifin ve Wordpress'in kurulumunu anlatan bir yazı yazacağım.

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Elinize sağlık digitalocean son zamanda sunduğu hizmetleride tanıtırsanız seviniriz.

• Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 25 / 39
  • Ticaret 3, (%100)
bitirimci

Öncelikle Digitalocean'da Ajenti, Vestacp ve Sentora'nın kurulumu ile birlikte Wordpress'i yanına ekleyeceğim. Bunların ardından güvenlik ile ilgili yazılar yazacağım.
bitirimci

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

pikshub adlı üyeden alıntı

bitirimci

Öncelikle Digitalocean'da Ajenti, Vestacp ve Sentora'nın kurulumu ile birlikte Wordpress'i yanına ekleyeceğim. Bunların ardından güvenlik ile ilgili yazılar yazacağım.

hocam gereksiz anlatım olur onun yerine panelsiz anlatın iş görür

• Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 25 / 39
  • Ticaret 3, (%100)
Mrtcn Aslında bu plandaki amacım şu Cpanel ve Plesk'den başka yazılımlarda olduğunu göstermek. Cpanel, evet çok kullanışlı ve çok güncel fakat fiyatı çok yüksek. (aylık 20 dolar diye biliyorum)

Bir yandan panel kullanmamanında birçok avantajı var lakin panelsiz kullanmak bir takım ön bilgiler gerektiriyor. Yani yanlış yapılacak bir komut güvenlik açıklarına neden olabilir. En azından bu paneller bu konuda daha kolaylık sağlıyor ki tek dezavantajı RAM tüketimi. (Ajenti ile iptables'ı kolaylıkla yönetebiliyorsunuz iyi bir örnek olabilir , ram tüketimi çok yüksek değil. )

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al