Gerçek zamanlı algoritma Google penguen’in 4. versiyonunun kasım, aralık ayları gibi çıkabileceğini söylemiştik ve bu güncellemenin aralık ayı içerisinde gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakıyorduk. Fakat beklenen güncelleme yerine resmi duyurusu olmamış bir phantom güncellemesi ile web kalite yönergeleri güncellenmesi gerçekleştiğini düşünüyoruz.

Geçen hafta canlı yayında konuşan John Mueller yeni güncelleme ile ilgili bir tarih vermemiş olsa da , bu hafta gerçek zamanlı penguenin muhtemelen önümüzdeki ay çıkacağı yorumunda bulundu.

Bu ay içerisinde Google’ın tatile girmesi sonucu merakla beklediğimiz güncellemenin çıkış haberini süresi belirsiz bir şekilde ertelemiştik.

John Mueller’in yorumu şu şekilde:
Ben herhangi bir tarih vaat etmek istemiyorum. Ama işler sırasıyla olduğundan umutlu olurdum.

Bu yıl yıl sonuna denk geldiği için, Ocak ayının yeterince iyi olup olmadığı konusunda çok emin değilim, ama gerçekten bu konuda herhangi bir söz vermek istemiyorum.


Bu konuda Google’dan net birşeyler duymayı bekliyorduk ve John Muellerin bu açıklaması ile penguen 4 güncellemesinin sırasının henüz gelmediği anlaşılıyor. Algroitma değişikliğinin bu ay içerisinde çıkmasına kesin gözüyle baksak dahi, Gary Illyes’in bitmemiş bir algoritmayı çalıştıramayız açıklaması ve Google’ın tatile girdiğinin duyurulması ardından bir çok web ve seo uzmanı yeni bir meraklı bekleyişe girdi.

Güncelleme hakkında anlık takipte olduğumuzu bilmenizi isteriz, yeni bir haber yayınlanması durumunda tekrar bilgi verilecektir.