lostyazilim
tr.link

Ne yeni linux kurabiliyorum ne de eskisini yok edebiliyorum.

8 Mesajlar 1.618 Okunma
lstbozum
tr.link

MatreV MatreV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci / Bilgisayar Mühendisl
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar benim laptop da Windows 10 yanında Ubuntu yüklüydü. Windows a format atmam gerekti ve formatı atınca Ubuntu silindi. Bende tüm Ubuntu dosyalarını kaldırmak zorunda kaldım buraya kadar bir sorun yok. Ancak bios ta yeniden Linux kurayım dedim ve Biosta Ubuntu tekrar karşıma çıktı. Sildiğim halde biosta gözüküyor. Ben bu Ubuntuya ne girebiliyorum ne kaldırabiliyorum ne de yerine başka linux kurabiliyorum. Bir kaç resim çektim umarım problemimi anlarsınız.

Burada Ubuntu yazısını görebiliyoruz.

Burada Ubuntuyu seçip kaydettim ve bilgisayarı yeniden başlattım

Karşıma bu hata çıkıyor. Ne sistem başlıyor ne de yeni bir işletim sistemi kurabiliyorum.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim. Kaç aydır bir türlü ayarlayamadım. Bios u bile güncellemeye çalıştım onuda tam yapamadım. Böyle kaldı.

Sanal ortamın şairi.
wmaraci
reklam

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
Görselleri göremiyorum görebilirsem eğer bir çözüm sunabilirim.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Görseller görünmüyor, bios'da nasıl ubuntu çıktı o kısmı anlayamadım. En kestirme yol USB'ye ubuntu ISO dosyası yükle, BIOS'dan ayarları yapıp yeniden kur.

USB ile Ubuntu kurulumu hakkında burası yardımcı olacaktır size.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
resimler gözükmüyor ama diski tamamen temizlememişsiniz gibi ubuntuyu bir usb ye yazdırıp normal açın içindeki gparted ile diski formatlayın sonra install ubuntu diyip kurun temiz bir kurulum olur hemde sıkıntı çıkartmaz

not: resimlere baktım secure boot kapatın uefi yerine legacy de kurun sıkıntı yapmaz ama temiz kurulum öneririm

wmaraci
wmaraci

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)

Bu resimleri koymak istemiş ama becerememiş :)

>/dev/null 2>&1

• Üyelik 05.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

Ahmet adlı üyeden alıntı

Görseller görünmüyor, bios'da nasıl ubuntu çıktı o kısmı anlayamadım. En kestirme yol USB'ye ubuntu ISO dosyası yükle, BIOS'dan ayarları yapıp yeniden kur.

USB ile Ubuntu kurulumu hakkında burası yardımcı olacaktır size.

Resimleri diğer arkadaş yüklemiş umarım anlaşılmıştır problemim

Ek Olarak:

Mrtcn adlı üyeden alıntı

resimler gözükmüyor ama diski tamamen temizlememişsiniz gibi ubuntuyu bir usb ye yazdırıp normal açın içindeki gparted ile diski formatlayın sonra install ubuntu diyip kurun temiz bir kurulum olur hemde sıkıntı çıkartmaz

not: resimlere baktım secure boot kapatın uefi yerine legacy de kurun sıkıntı yapmaz ama temiz kurulum öneririm

Hocam biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz acaba

Sanal ortamın şairi.

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
MatreV Aslında yaşadığın sorun tam olarak BIOS değil GRUB sorunu olabilir (Bu bilgisayar gibi bir boot seçeneğini ilk defa görüyorum.)

Şimdi yapman gerekenleri söylemek gerekirse;
- Öncelikle kendine bir UBUNTU veya kullanmak istediğin dağıtımı indir.
- Rufus kullanarak bu ISO dosyasını Boot edilebilir bir USB belleğe yazdır.
- Bilgisayarını bu USB'den Boot ederek başlat (Windows 10'u yüklerken yaptığın gibi)
- Şayet Ubuntu'yu kaldırmak istiyorsan Ubuntu seçeneklerinden "Try without installing Ubuntu" seçeneğine geç. Yok Ubuntu'da olacak diyorsan doğrudan "Install Ubuntu" seçeneğini seç.
- Ubuntuyu kurmayacaksan söylediğim seçeneğe giriş yaptıktan hemen sonra Ubuntu Live sürümü açılacaktır. Sol sekmeden en üst simgeye bas ve oraya "Gparted" yaz. Karşına Gparted Edition isimli bir yazılım gelecek. Bu yazılımı kullanarak Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü biçimlendir ve uygula seçeneğiyle biçimlendirmeyi tamamlandır.
- Yok, Ubuntu'yu kuracağım diyorsan Install'ı başlat. Daha sonra disk bölümlemeyi özel olarak yap. Bu alandan eski Ubuntu'nun kurulu olduğu alanı Ext4 dosya biçimi olarak ve "/" konumu olarak biçimlendir. İkinci olarak da kendine RAM'in kadarlık bir alan daha oluştur ve bunu Swap olarak ata.
Kurulumu tamamla ve sonuçları yaz.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

• Üyelik 05.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

Being adlı üyeden alıntı

MatreV Aslında yaşadığın sorun tam olarak BIOS değil GRUB sorunu olabilir (Bu bilgisayar gibi bir boot seçeneğini ilk defa görüyorum.)

Şimdi yapman gerekenleri söylemek gerekirse;
- Öncelikle kendine bir UBUNTU veya kullanmak istediğin dağıtımı indir.
- Rufus kullanarak bu ISO dosyasını Boot edilebilir bir USB belleğe yazdır.
- Bilgisayarını bu USB'den Boot ederek başlat (Windows 10'u yüklerken yaptığın gibi)
- Şayet Ubuntu'yu kaldırmak istiyorsan Ubuntu seçeneklerinden "Try without installing Ubuntu" seçeneğine geç. Yok Ubuntu'da olacak diyorsan doğrudan "Install Ubuntu" seçeneğini seç.
- Ubuntuyu kurmayacaksan söylediğim seçeneğe giriş yaptıktan hemen sonra Ubuntu Live sürümü açılacaktır. Sol sekmeden en üst simgeye bas ve oraya "Gparted" yaz. Karşına Gparted Edition isimli bir yazılım gelecek. Bu yazılımı kullanarak Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü biçimlendir ve uygula seçeneğiyle biçimlendirmeyi tamamlandır.
- Yok, Ubuntu'yu kuracağım diyorsan Install'ı başlat. Daha sonra disk bölümlemeyi özel olarak yap. Bu alandan eski Ubuntu'nun kurulu olduğu alanı Ext4 dosya biçimi olarak ve "/" konumu olarak biçimlendir. İkinci olarak da kendine RAM'in kadarlık bir alan daha oluştur ve bunu Swap olarak ata.
Kurulumu tamamla ve sonuçları yaz.

Hocam ben mint kurmak istiyorum. Yalnız ben unetbootin ile flash belleğe yazmıştım. Tekrar biostan ayarları yaparak girdiğimde karşıma GRUB diye bir ekran geldi tab a basarak belli başlı kodlar falan geliyor ordan yazmamızı istiyor epey uğraştım ama pek bi şey yapamadım. Tekrardan silip rufus ile yazayım birde yukarda arkadaş secure boot u falan kapatın yazmış öyle bir şey yapmama gerek var mı ? Bir de bende hiç setup ekranı gelmiyor ah orası bir gelse gerisini bir şekilde ayarlayabilirim belki ama bir türlü o ekran gelmedi.

Ek Olarak: LİNUX MİNT KURULUMU BAŞARIYLA YAPILMIŞTIR HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM.

Sanal ortamın şairi.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al