Alexa bir ölçüm metriği. Sadece kendi Toolbar'ını kullanan kişiler arasında çalışıyor. Sizin sitenizin WM Tools ya da Analytics değerleriyle bir ilgisi yok. Kayıt esnasında size ülke soruyor. Bilmeden Türkiye seçmiş olabilir misiniz?
Alexaya site kayıt ettirmek ücretli. O yüzden kayıt ettirmedim ve otomatik olarak o rankı aldı. Evet haklısınız alexa ile alakası olduğunu söylemedim zaten başlıkta bahsettiğim şey " google analytics ve webmaster toolstaki (HEDEF KİTLE) ABD olarak seçili LAKİN sitem TR RANK aldı bunun bir zararı olurmuydu ?" demiştim sanırım tam anlamadınız.
Aynı konuyu bende araştırıyorum zira içerikler sadece türkiyede gözüküyor amerikada gözükmüyor yabancı içerikli sitem benimde var
google.co.uk gibi diğer google ülke uzantılarında
site:xxx.com diye arama filtreleyince alınan indexler gözüküyor yani google'da global olarak indexleniyoruz onda bir sorun yok yani sadece google.com.tr de indexlenmiyoruz vpn ilede denedim google.com da direk abd oluyor sanırım ordada sıkıntı yok hatta google.com.tr den daha fazla indeximiz var.