Ben kendi siteme güveniyorum çok şükür; 1 tane Google reklamı olmadan devam ediyorum ve edeceğim de... Hatta şanslıyım ki; iyi bir sektörde olduğum için; Google tekeline rağmen, Google olmadan da aynı parayı kazanabiliyorum...

Ancak son olarak diyeceğim o ki;

1) Çok da niş olmayan ama bilim, ilim olarak faydalı sitelere
2) Dürüstçe iş yaptığı, yazdığı halde sebepsizce, gerekçesizce banlananlara
3) Kimseye eyvallah demeden, kimsenin yalakalığını yapmadan iş yapmak isteyenlere
4) Özgür, bağımsız, Google gibi hiçbir puta tapmayanlara

Buradan selamlar olsun...

Her gün takımımı giyeceğim, çayımı demleyeceğim, klavyemin başına geçeceğim ve de bu yukarıdaki gibi olan dostlarım için mücadelemi sürdüreceğim...

Son olarak; kimsenin yalakalığını yapmayacağım, kimseye tapmayacağım, kimseye de boyun eğmeyeceğim, ÇIKARLARIM İÇİN HİÇBİR PARA ODAĞINI HALKIMA TERCİH ETMEYECEĞİM...

"Sen ağzınla kuş tutsan da Google Adsense Türkiye'ye bir şey yapamazsın" diyen dostum: beni ve burada yazdıklarımı unutma, 1-2 yıl sonra inşallah hatırlarsın.

Ayrıca yayınverenler, siz rahatsınız tabi, ne başvuru süreci, ne sebepsiz red... Parayı veren düsüğü çalar... Ancak gelip burada yayıncılardan daha çok konuşma hakkınız yok.. Bu dava sizin davanız değil. Sizin reklamlarınız biz yayıncılar hangi firmayla çalışırsak o firmada yayınlanır. Yani biz size bağlıysak, siz de bize bağlısınız...

Ek Olarak: Ayrıca Alicevat kardeşimin dediği; "Biz çok gördük Google'ın avukatlığını yapıp da iş kendilerine döndüğünde ah yandım vah yandım diye çığırtanları..." Cümlesini aynen "impjix" dostuma iletiyorum...

Google'dan daha iyi bir dijital reklam firması çıkabilir. Tek şart; öncelikli olarak yayıncıların Google'ı terk etmesi.

Yayıncılar kendi sürdürülebilirliği için, güvenliği için, garantisi için firma değiştirirse, Google Adsense'i terk ederse; yayınverenler zorla kaliteli yayıncı nerede ise oraya gidecektir. Yani yayınverenler biz yayıncılara daha bir bağımlı...Kaldı ki; nitelikli siteleri Türk reklam firmaları Google'dan daha iyi ayırt ediyor. Manuel olarak kontrol edildiği için bu sağlanabiliyor. Bu sayede yayınverenler de daha mutlu olacak.