Değerli web-master, yazar, programcı ve de tüm misafir dostlarım; bu yazı bir çağrı içermektedir!!
Arkadaşlar; malum eski yazılarımı okuyanlar bilir neler çektiğimi. 600 makaleli, 2 yıllık yasal, temiz, özgün site ile onay alamadığımızı falan duymuşsunuzdur.
Tüm bu süreç bana bir şeyleri sorgulattı. Bir şeyleri fark ettirdi. Bu fakındalıklarımı, gözlemlerimi ve de buna bağlı taleplerimi siz değerli web girişimcilerine ileteceğim ve de bir çağrı ile yazımı bu günlük sonlandıracağım.
Sizlerin 5 dakika vaktini alacağım ancak; kusurma bakmayın, önemli olmasa yazmazdım.
1) Öncelikle asla Google Adsense'e güvenerek iş kurulmaz
2) Şu saatten sonra Adsense onayı alsak bile benim ve birçok mağdur için artık Google Adsense Türkiye imajı rezil durumdadır!!
3) Şu saatten sonra iyi biliyorum ki; adsense hesabım olsa bile durduk yere ansızın ban aldığımda, hakkımı "Google Adsense Türkiye" denilen, kendini Tanrı gören adi firmaya karşı hiç bir surette hakkımı arayamaycağım.
4) Ekonomi takip edenler bilir; "Tüketici güven endeksi" diye bir şey vardır ekonomik terimler arasında. İşte "Google Adsense Türkiye" artık ağzıyla kuş tutsa bile yayıncıların uzun vadeli güvenini kazanamaz!! Yani ben ve birçok kişi artık bu firmaya güvenerek asla bir işe girişemez. Asla yatırım yapmaz!!
5) Şunu fark ettim ki; "Eğer sağlam bir iş kuracaksan, asla halkla ilişkileri zayıf olan kendini yenilmez gören Google Adsense gibi bir firmaya, şirkete bağlı olarak kurmayacaksın yoksa gün gelir pat diye gümlersin"
6) Ben ve webmaster forumlarında şu anda 2015'ün kış gününde yüzlerce kişi şahittir ki; "Google Adsense Türkiye" tarafından yüzlerce kişi mağdur edilmiştir ve halen mağdur edilmektedir! Piyasayı zamanında ele geçirmiş bu parazit firma; elindeki tekel olma gücünü kullanarak yayıncılara kan kusturmaktadır, dalga geçmektedir.
7) Buradan ve daha nice mecralardan mağduriyetimi dile getireceğim ve haklı mücadelemi önce ülkem web-masterlerı için daha sonra da hak ettiğimiz sağlam gelirin temini için sonuna kadar sürdüreceğim!! Benim gibi mağdur olan herkesin de "Google Adsense Türkiye" denilen bu firmanın şu anda yüzlerce, binlerce yayıncı üzerinde yarattığı zararı herkese, yetkililere, yayınveren firmalara, bu alanda iş kuracak(reklamcılık) girişimcilere anlatmasını talep ediyorum.
8) Dikkat ettiyseniz son 2 yılda "Google Adsense Türkiye" ekonomik olarak kan kaybetmiştir. Zira yarattığı mağduriyet nedeni ile "reklamstore, admatic, areklam, admitad gibi onlarca dijital reklam firması günbegün güçlenmektedir. Google bize kazık attı, dalga geçti ve bu da zorumuza gitti belki ama biz de buradan bu firmanın yarattığı rezaleti cümle aleme aktarak ona aylar içinde kaybettirdik ve de daha çok kaybettireceğiz bu da onun zorunda gitsin...
Saygılarımla
Kaliteli web-site sahiplerine önemli not ve de çağrı: Artık onlarca iyi, kaliteli haber, sağlık, ekonomi, teknoloji, webmaster sitesi yavaş yavaş reklam alanlarını Google'dan uzak tutmaya başlamıştır. Sizlerin de araştırmalara girişip, ajanslarla anlaşıp alanlarınızı özel firmalara kiralamanızı ve de bu kan emici, Türk web-masterlarıyla dalga geçen firmaya dersini vermenizi talep ederim. Unutmayın ki Google'ın gelirinin %95'ine yakını reklamcılıktandır!!