BakalimBilelim adlı üyeden alıntı
Ben seo olayından derinlemesine anlamam. Lakin şu var ki yazabileceğimi düşündüğüm konuda da yazının en mükemmelini yazabileceğimi iddia ederim. Hem ziyaretçinin okuyabileceği sadelikte hem de anlayabileceği derinlikte...
Burada toplu iş alıp 5-10 liraya tanıtım yazısı satışı yapanlar işi bozuyor. Makaleye bir bakıyorsun, imla hatalarından tutun da yanlış telaffuzlara, kelime sayısının yetersizliğinden anlatımdaki iticiliğe varana dek tek kelimeyle berbat.
Tanıtım yazısı yayıncısı biri olarak ayda 10 tane tanıtım yayınlayacağıma kendim kaleme aldığım ve maddi açıdan tatmin bırakacak şekilde ücretlendirilen 5 tanıtım yazısı yayınlarım daha iyi. Peki böyle mi yapıyorum? Tabiki de hayır. Tanıtım yazısı 15 tl diyoruz mırın kırın ediliyor.
SEO olayından derinlemesine bende anlamam. SEOcuyum diyenlere de 10 basarım desem polemik başlar :)
Bizim milletin yaptıklarını basitçe sıralayayım.
[*]Site açar.
[*]Ucuz makale peşinde koşar.
[*]Aldığı bu makaleleri arama motorlarının istediği şekilde yayımlamaz.
[*]3 ayı beklemez.
[*]Zaten Title, Açıklama ve H tag kriterlerine uymayan sayfası sıralamaya girmez.
[*]Sonra sitem üst sıraya çıkmıyor diye konu açar
[*]SEOcu geçinen birisi şu kadara bu kadar link/tanıtım yazısı diye bir paket sunar.
[*]Aldığı paketin hayrını görmez. Başka bir paket daha alır.
[*]Sonra sahte sosyal paylaşımlar/sahte hit gönderen programları dener.
Genel itibari ile 1 sayfadan bahseder isek
ucuza 3 liraya makale aldı.
10 liraya backlink paket aldı.
20 liraya tanıtım yazıları aldı.
15 liraya sosyal paylaşım aldı.
5 liraya sahte hit gönderen programdan hit gönderimi istedi.
Toplamı 53 liraya geldi dersek; Zamanın da 3 liraya değil 6 liraya makale alsa, Arama motorlarının istediği gibi sayfasını düzenlese, sahte hit programlarını denemese, keywords kasmasa, 3 ay beklese.
3 ay sonunda istediği sıralamada yok ise bir el daha atıp eksik kelimeleri düzenlese zaten 1. sayfa ve üst sıraya çıkacak.
Ama kim uğraşacak bunlarla.
Yap sayfa al backlink.
Sonra .ah çıkarsın üst sırada
Günde 1 sayfa yaparım biraz üstelesem 2. Çok çok zorlarsam 3 sayfa. Bunların da makaleleri hazır olduğu halde 1 günde yapabileceğim sayfa sayısıdır :D
Ağırım ama ağırlığımı da ortaya sıralama sonuçlarında koyarım.
Bahsettiğin gibi tanıtım yazına mırın kırın edenlere hiç minnet etme.
Zaten bu kişilere bedava da verseniz yine pahalı değil mi derler.
Ağırlığını ortaya koy. Maddiyatını da.
ehliblog adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar konu nereye gelmiş. Ben burada makale yazarlığını tartışmadım. Kombi olayını da örnek verdim. Neyse makale olayını lütfen bir kenara bırakalım.
İyi yazarları kaçırmayalım :) Bir okuyucu olarak küçük destekleri ihmal etmeyelim.
İyi yazar bulmak sorun zaten.
Ben buldum kaçırmam :D
Not konu konuyu açar. Muhabbet güzel olduğu zaman konu dağılsa da sorun olmaz. Hem bir şeyler öğreniriz.