Forumda satıcı konumunda olmadım. Şahsen ben satıcı konumunda olsam benim 20 liraya yaptığım şeyi 2 liraya yapan da varsa suçu kendimde ararım.
Ben satış konularının her zaman iyi bir sunumla gerçekleşeceğine inanırım. 2 liraya ürün satanın ki ne kadar kaliteli olursa olsun, orta kalite malı normal diyebileceğimiz bir fiyata satamıyorsa suç satıcıdadır. Ticarette iş ürün kalitesinde değil, pazarlamadadır. Ki yaptığım ve yapacağım alışveriş konularının çoğunda hazırlanmış görsellere, tanıtımlara ve satıcının bende uyandırdığı güvene göre karar veririm. Bunu yalan, olmayan bir şeyi varmış gibi bilgi verip satmak olarak algılanmasın. Ben ondan daha ucuza veya daha pahalıya almasını da bilirim.
Her şeyi ucuza kapatmaya çalışan bir kitle olduğu kadar, her şeyin kalitelisini almayı bilen kitle de var. Ben x sitem için kaliteli alışveriş yapıyorken, değer vermediğim y sitem için ucuza getirmeye çalışırım. Hitap ettiğin kesime satış yapamıyorsan, ağlayıp zırlamanın bir faydası yok. Piyasa ölecek diye alıcıları taban fiyattan satış yapan kalitesiz işlere zorunlu kılmak niye?