karababa adlı üyeden alıntı

cloudflare senin sunucu ip adresini gizler ve direk flood yapılmasını engeller.
saldırı sırasında da clouddan saldırı alıyorum işaretlersen sunucun zarar görmez. ziyaretcilerin ip adresi değişmez fakat senin sunucu ipini onlar alamaz. eğer mail açık birakmadıysan açıksa bypass edip sunucu ip adresinide öğrenebilirler

hocam orda yazdığım gibi ben siteme giren her kullanıcının IPsini kontrol ettiğim zaman hem site üzerinde kurduğum eklentilerle hem de cpanel üzerinden bu ziyaretçilerin gerçek IPsi görünmüyor bütün IP adresleri cloudflareye ait kendi üzerimden de denedim

ancak google servisleri bu girenlerin gerçek IPsini görebiliyor nasıl görebiliyor bilmiyorum sanırım sunucudaki mod_cloudflare moduyla oluyor

benim sormak istediğim ise simdi herhangi bir şekilde iste te spam IP ile saldırıldiginda ben saldırı olup olmadığını anlayamayacagim çünkü bana görülen bütün IP adresleri cloudflare İPleri,
ama google tarafından görülen IPler gerçek IPler çünkü analytics kimin nerden girdiğini doğru gösteriyor. bu durumda da google in gözünde benim sitem spam IPler dolaşan bir site olarak görünmez mi?

ayrıca boyle bir saldırının olup olmadığını bile anlayamıyorum çünkü IPleri de görmüyorum gördüğüm bütün ipler dediğim gibi clouda ait ama google gerçek IPleri kaydediyor

bu durumda da seo ve adsense açısından bana zarar vermez mi bu şekilde olması ?
kesin böyle demiyorum ama mantıken google gerçekleri görüyordur yoksa baba doğru istatistikler göstermez yani