-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Sağlık Sektörü
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Soruyu hosting firmama sormuştum tatmin edici bir cevap alamadım buraya da sormak istiyorum.
Şimdi cloudflare sistemi bizim sitemize gelen kullanıcıları kendi IP adresleri üzerinden yönlendirdiği için ben cloudflare IPlerini görüyorum hem sitemde kurmuş olduğum eklentide hem de cpanel üzerinden görebiliyorum ancak analytics bakınca normal Türkiye üzerinden girilmiş onlar gerçek olarak görünüyor.
Merak ettiğim nokta siz mod_cloudflare sistemimizde aktif dediniz ve IPler sadece cloud olarak görünmüyor demiştiniz google bunları tespit ettiği için dediginiz doğru o kısmı da tam olarak anlamadım nerelerde cloud IPleri görünüyor nerelerde gerçek IPleri
Asıl sorum ise simdi biz cloudflareyi spam IPlerin sitemize girmemesi için kullaniyoruz. Ancak benim gördüğüm cloudflare IPlerini sanırım google gerçek IPlerini görüyor. Sunu merak ediyorum, herhangi bir spam IP ile sitemize saldırı yani spam saldırısı geldiği zaman ben cloudflare IPlerini görüyorum ama bu IPler googleye gideceği için sitemde halâ bir spam trafik varmış gibi görünmeyecek mi en azından google tarafından boyle görünmeyecek mi?
Tesekkur ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
cloudflare senin sunucu ip adresini gizler ve direk flood yapılmasını engeller.
saldırı sırasında da clouddan saldırı alıyorum işaretlersen sunucun zarar görmez. ziyaretcilerin ip adresi değişmez fakat senin sunucu ipini onlar alamaz. eğer mail açık birakmadıysan açıksa bypass edip sunucu ip adresinide öğrenebilirler
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kardeşim sitene kim gelirse sunucun sana onun ip adresini verir.sitene sen girdiysen senin ben girdiysem benim ip adresimi görürsün senin dediğin gibi olduğunda cloudflare girmiş geziyor demektir çünki oda siteni cache liyor. ben uzun zamandır cloud üzerinden yayın yapıyorum fayda gördüm zarar görmedim ve ben giren tüm ipleri görebiliyorum.
burdan yola çıkarak sen cloud yapılandırmanı gözden geçir derim
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
Cloudflare sunucunuz ile ziyaretçi arasındadır, doğal olarak cloudflare nin ipleri analytics gibi harici sunuculara ait kod yapıları ile görüntülenecek ve ziyaretçi ip leri değil cloudflare nin ip leri okunmuş olacaktır.
Sunucunuzdaki ilgili eklenti yani mod_cloudflare X-Forwarded-For mantığıyla Client IP in Header kullanır ve yalnızca sizin sunucunuz içerisinde gerçek ip lerin görülmesini sağlar.
Bu durumu örneğin centos ise sunucunuz netstat ile gözleyebilirsiniz. Yalnızca cloudflare iplerinin listelendiğini görebilirsiniz.
Cloudflare ipleri :
https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200169296-How-do-I-whitelist-CloudFlare-s-IPs-in-htaccess-Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
sunucunuz içerisinde web server için (80, 8080, 8081 gibi ) cPanel/WHM den kontrol ettiğinizde cloudflare nin proxy ip lerini görüyor ancak ziyaretçilerin real ip lerini göremiyor iseniz bu durumda mod_cloudflare web server için (apache veya nginx) düzgün kurulmamış veya ziyaretçi tabanlı bir problem mevcut diyebiliriz. Sağlayıcınıza konu hakkında bilgi vererek yeniden kurulum talep edebilirsiniz. Nginx de rpaf ile mod_cloudflareye gerek duyulmadığınıda not etmekte fayda var.
Diğer türlü dış sunuculardan sitenize eklenen analytics benzeri istatislik kodları gerçek ziyaretçilerin ip lerini tutmaz, cloudflare iplerini tutar. Sebebi sizin sunucunuz ile cloudflare arasında olan bir çözümleme durumudur. Harici sunucuları bağlamaz.
Spam saldırıları anlayabilmeniz için apache ise mod_cloudflare, nginx ise mod_rpaf kurdurmanız yeterlidir.
Dip not : cloudflare üzerinde google ip lerine yönelik bir yapılandırma mevcut olabilir, bu durumda analytics yazılımı için gerçek ziyaretçi ip leri görülüyor olabilir veya google header ip leri görüntüleyebiliyor olabilir.
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
SowyetHayır, last visitors alanı X-Forwarded-For içermediğinden göremezsiniz. Normaldir. Scriptlerinize online visitors eklentisi kurarak php üzeri görebilirsiniz.
Ek olarak sunucu sahibi değilsiniz muhtemelen, eğer sunucunuz olsa idi Apache Status alanından real ip leri olduğu gibi görebilirdiniz
http://prntscr.com/9i4r1j gibi ...
cloudflare altındaki sitenize bir ipal.php oluşturun ve aşağıdaki kodu ekleyerek kaydedin. Ardından bu dosya url sine erişin. Real ip yi çözümlediğini görebilirsiniz.
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
?>
Saygılarımızla ...