Eğitim konulu bir sitem var ve amacım Adsense veya reklam geliri değil...
Günlük 1K ziyaretçi 4-5K da sayfa görüntüleme alıyor ve az miktarda paypal-kredi kartı satışı yapıyorum.
Rekabeti yüksek anahtar kelimelerde bir yerlere kadar geldim ama artık ne yapsam Adsense reklamları olan bir takım kalitesiz ve çöp siteleri geçemiyorum.
Benze durumun başka sitelerde olduğunu da gözlemliyorum.
Örnek : Eğtimde vitaminegitimDOTcom, morpakampusDOTcom
Hitleri ve ziyaretçileri çok yüksek ama konuları ile ilgili rekabetçi anahtar kelimelerde neredeyse google sıralamalarında yoklar. (Benim gibi). Bu sitelerde reklam geliri ve adsense yok ama sektörde marka oldukları için kendilerine has marka kelimelerle işi götürüyorlar.
Ama konuyla ilgili rekabetçi anahtar kelimeler ile (test çöz, 8 sınıf fen, 6 sınıf türkçe test vb.) google aramaları yapın tepede hep Adsense reklamlarına sahip kalitesiz çöp siteler.....
Diyebilir miyiz ki;
Burada çoğu arkadaşı sevindirecek şekilde "Google reklam gelirleri için Adsense reklamlarına sahip kendine iş getirdiğini ispatlamış sitelere torpil geçiyor ve prim veriyor?"
MorpakampusDOTcom Adsense alsa bütün rekabetçi kelimelerde ilk sıraya otur herhalde. Ama amacı Adsense değil.
Fakat bu durumda yumurta-tavuk hikayesi çıkıyor karşımıza:
Adsense geliri için tepelerde olmak lazım, tepelerde olmanın bir yolu da Adsense reklamlarına sahip olmak.
Bu nedenle;
Rekabetçi anahtar kelimelerle yeni olarak piyasaya girip, yıllardır-aylardır Adsense ve Google ile el ele vermiş köklü siteleri yenmek neredeyse mümkün değil ve çok arkadaş bu konuda darbe yiyerek yıkılıyor. (Yok özgün makaleymiş yok, günlük şu kadar içerikmiş hikaye, adamlar el ele vermiş zaten, sen eski dostları nasıl geçeceksin, o kopya içerikle bile senden önde devam eder, o ve onlar aylardır google'a para kazandırıyor.)
Bunun yerine niş tabirli (özgün anahtar kelime veya kelimelerden daha piyasada olmayan yeni konu ve kelimeler bulmak esas) Yeni bir niş anahtar kelimede ilk sıralara oturdunuz mu iş tamam. Bir süre sonra bir de Adsense aldınız mı, google ile işbirliği tamam, artık arkadan gelenler NAL toplasın.:)
Herkesin köşeleri kaptığı ortamlarda ÖZGÜN makale, yazı falan değil. ÖZGÜN KONU ve ANAHTAR KELİME! (yeni bişeyler yani)
Bu söylediklerim, bu forumda olup, Adsense den gelir sağlayan arkadaşlar için olumlu. Ama Adsense kullanmayan sitelere HAKSIZLIK. Google para için haksızlık yapıyor. Uzun vadede kaybedecektir. Kaliteyi ayırmadığı için...
SORU : Yukarıdaki görüşlerime katılan arkadaşlardan, bu durumda, sonradan girdiğimiz yarışta, Google ve Adsense ile işbirliği halindeki çöp siteleri nasıl yeneceğiz? Marka olup, kendi marka anahtar kelimemizle yükselmekten başka... Bence tek yolu marka olmak, (fiziki reklam, TV reklamı vb.), sonra da Google'ı hakkınızı vermeye zorunlu kılmak...
Fikirleriniz?