lostyazilim
tr.link

Sizce Google Adsense'li sitelere torpil yapıyor mu?

6 Mesajlar 1.317 Okunma
lstbozum
tr.link

sdurmaz1965 sdurmaz1965 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 0 / 9
  • Ticaret 4, (%100)
Eğitim konulu bir sitem var ve amacım Adsense veya reklam geliri değil...

Günlük 1K ziyaretçi 4-5K da sayfa görüntüleme alıyor ve az miktarda paypal-kredi kartı satışı yapıyorum.

Rekabeti yüksek anahtar kelimelerde bir yerlere kadar geldim ama artık ne yapsam Adsense reklamları olan bir takım kalitesiz ve çöp siteleri geçemiyorum.
Benze durumun başka sitelerde olduğunu da gözlemliyorum.
Örnek : Eğtimde vitaminegitimDOTcom, morpakampusDOTcom

Hitleri ve ziyaretçileri çok yüksek ama konuları ile ilgili rekabetçi anahtar kelimelerde neredeyse google sıralamalarında yoklar. (Benim gibi). Bu sitelerde reklam geliri ve adsense yok ama sektörde marka oldukları için kendilerine has marka kelimelerle işi götürüyorlar.

Ama konuyla ilgili rekabetçi anahtar kelimeler ile (test çöz, 8 sınıf fen, 6 sınıf türkçe test vb.) google aramaları yapın tepede hep Adsense reklamlarına sahip kalitesiz çöp siteler.....

Diyebilir miyiz ki;

Burada çoğu arkadaşı sevindirecek şekilde "Google reklam gelirleri için Adsense reklamlarına sahip kendine iş getirdiğini ispatlamış sitelere torpil geçiyor ve prim veriyor?"

MorpakampusDOTcom Adsense alsa bütün rekabetçi kelimelerde ilk sıraya otur herhalde. Ama amacı Adsense değil.

Fakat bu durumda yumurta-tavuk hikayesi çıkıyor karşımıza:
Adsense geliri için tepelerde olmak lazım, tepelerde olmanın bir yolu da Adsense reklamlarına sahip olmak.

Bu nedenle;
Rekabetçi anahtar kelimelerle yeni olarak piyasaya girip, yıllardır-aylardır Adsense ve Google ile el ele vermiş köklü siteleri yenmek neredeyse mümkün değil ve çok arkadaş bu konuda darbe yiyerek yıkılıyor. (Yok özgün makaleymiş yok, günlük şu kadar içerikmiş hikaye, adamlar el ele vermiş zaten, sen eski dostları nasıl geçeceksin, o kopya içerikle bile senden önde devam eder, o ve onlar aylardır google'a para kazandırıyor.)

Bunun yerine niş tabirli (özgün anahtar kelime veya kelimelerden daha piyasada olmayan yeni konu ve kelimeler bulmak esas) Yeni bir niş anahtar kelimede ilk sıralara oturdunuz mu iş tamam. Bir süre sonra bir de Adsense aldınız mı, google ile işbirliği tamam, artık arkadan gelenler NAL toplasın.:)

Herkesin köşeleri kaptığı ortamlarda ÖZGÜN makale, yazı falan değil. ÖZGÜN KONU ve ANAHTAR KELİME! (yeni bişeyler yani)

Bu söylediklerim, bu forumda olup, Adsense den gelir sağlayan arkadaşlar için olumlu. Ama Adsense kullanmayan sitelere HAKSIZLIK. Google para için haksızlık yapıyor. Uzun vadede kaybedecektir. Kaliteyi ayırmadığı için...

SORU : Yukarıdaki görüşlerime katılan arkadaşlardan, bu durumda, sonradan girdiğimiz yarışta, Google ve Adsense ile işbirliği halindeki çöp siteleri nasıl yeneceğiz? Marka olup, kendi marka anahtar kelimemizle yükselmekten başka... Bence tek yolu marka olmak, (fiziki reklam, TV reklamı vb.), sonra da Google'ı hakkınızı vermeye zorunlu kılmak...

Fikirleriniz?

wmaraci
reklam

terzi312 terzi312 Wordpress PERFORMANS Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle Adsense torpil kısmına katılmıyorum.
Dizine değerli içerik kazandıran herkes er yada geç nasibini alır.

Şöyle ki, belki siz sitenizin içerisine reklam koymayı tercih etmemiş olabilirsiniz, fakat bu Google için sorun teşkil etmeyecektir.
Çünkü Google bizzat kendisi arama sayfasına reklam yerleştirmektedir.

"gitar dersleri" gibi bir içeriği Google 'ye kazandırırsanız,
Kullanıcılar bu aramayı yaptıklarında birçok sitenin reklamını arama sonuçlarında görebilecekler.

Aslında bide şöyle bakmak lazım.
Dizine katkı sağladığınız halde karşılık beklemeyip cömertlik yapmış olursunuz.
Bu çerçeveden de farklı bir anlam kazanır.

Konu Adwords olsa, belki biraz daha farklı olurdu.
Fakat Adsense 'nin torpil potansiyeli taşımadığını düşünüyorum.

uzayperformans.com

sezaiacima sezaiacima WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Çağrı merkezi
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 508
  • Beğeniler 33 / 58
  • Ticaret 1, (%100)
Adsense ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki. Kaliteli içerik er ya da geç ön sıralara geçiyor. Geçmesi için yerinizde saymak yerine, gerek sosyal imleme gerek farklı platformlarda paylaşmak aşırı derecede kelimenin ön plana geçmesine olanak sağlıyor. Ama haklılık payın da olabilir neden dersen: Google'ın amacı kâr gütmek. Kendisine kâr marjı sağlayabilmek için anahtar kelime bazlı değil de sitenin içeriklerini ön plana çıkarıyor olabilir. Tabi ki bu benim şahsi kanaatim.

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 0 / 9
  • Ticaret 4, (%100)
Rekabetçi bir anahtar kelimede (gerçek rekabet olan kelime - kelimeler / niş veya özel bir kelime - kelimeler değil)) genellikle sıralamalar şöyle :

İlk 2-3 sıra Adwords ile reklam verenler (Sorun yok, parayı veren düdüğü çalar;))
Sonraki 5-10 sıra, içerisinde Adsense reklamları olan eskileşmiş işbirliği siteleri (Sorun bunlar)
Daha sonra belki çok emek vermiş kaliteli siteler.

Sıralamanın böyle olduğu konusunda (rekabetçi anahtar kelimelerde) ısrarcıyım...

Sadece kendi sitelerinizi düşünmeyin.. Değişik sektör ve konularda birçok kaliteli, emek verilmiş Adsense reklamı vermeyen site var, ama onlara kazara ulaşmışsınızdır. Belki de tarayıcınıza kısayol koymuşsunuzudur. Ama Adsense kullanmayan bu siteleri konularıyla ilgili rekabetçi anahtar kelimelerde ilk sıralarda bulamazsınız.

Eğitim konusunda lider sitelerden biri olan morpakampusDOTcom bu konularla ilgili rekabetçi kelimelerde yok... Markasıyla gelebiliyor sadece... (NERDE KALITE, NERDE ÖZGÜNLÜK, NERDE KULLANICI DENEYİMİ)

Uğraşsam ancak morpa olurum. O bile işbirlikçi Adsense sitelerine yenik durumda.
(NOT: İlgim yok morpayla falana yaaa:):):))

Ek Olarak: Ama koysun morpa sağına soluna Adsense reklamaları, tüm eğitim anahtar kelimelerinde kafaya gelecektir. Israrcıyım :mad::mad::mad::mad:

wmaraci
wmaraci

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)
Şöyle bakalım bir de olaya. Bugüne kadar bir çok site yaptım. Hep 100-150 kelimelik yazılar ekledim. Kazanmasına kazandım da. Ancak bazı siteler beni takip edip hep baltaladılar. Sağlık olsun dedim rekabet ortamı nasıl olsa. İçimden kaydım bir kere o ayrı.

Sonra dedim ki kendi kendime oturup adam gibi yazayım. Bu güçlü sitelerle rekabet edebilecek miyim bakalım. Neyse bir konuda oturdum onlarca sayfa okudum, kitaplarıma göz attım. Bir döktürdüm ki 1500 kelime destan olmuş. Yayınladım yazıyı. Yine bir cacık olmadı. Adamları yine geçemedim.

Aradan aylar geçti. Baktım ki bizim sayfa hit getiriyor. Dedim ne oldu şimdi. Oturmuşum kafaya, edular govlar link vermiş bana. Uzun lafın kısası önemli olan içeriktir, adsense, backlink bence yalan. Düzgün bir içerik oluşturursanız linkleriniz otomatik olarak doğal bir şekilde oluşur. Elbet hak ettiğiniz değeri mutlaka alırsınız.
terzi312

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 0 / 9
  • Ticaret 4, (%100)
Anlıyorum..
Benim siteler de özgün ve kaliteli içerikle bi şeyler alıyor, ama benim dikkat çekmek istediğim şey özellikle milyonlarca arama yapılabilen çok rekabetçi kelimeler.

Eğitimdeki morpa'dan sonra, bir örnek daha vereyim.

"gazete", "gazete oku" gibi kelimeleri aratın.

Yıllardır, sektörde olan ulusal gazeteler yerine (gazetelere ayrı bir gıcığım var o başka) bir takım toplama siteler kafalarda geziyor. Niye :
Ortak özellikleri Google Adsense reklamları var. (Ulusal ve marka gazeteler Adsense kullanmıyor genelde)
Ulusal ve isimli gazetelerden daha mı kaliteli bu siteler?
İçerikleri daha mı dolu? Daha mı özgün? Daha mı ........?

Ama genellikle yakaladığım şey; sağında, solunda, önünde, arkasında, Adsense reklamları var bu kafa sitelerin.

Adsense'den reklam tıklatmazsa Google nasıl ayakta kalacak?

----------------------------------------------

Ek Olarak: Birçok arkadaşın melankolik konumda, Google'ı sadece Adsense geliri sağlayan, iyi oldukları takdirde iyi Adsense geliri alabilecekleri bir kapı olarak gördüklerini görüyorum/düşünüyorum.

Özgün içerik, fazla içerik, güncel içerik, sağlam ve fazla backlink + kaliteli, teknik site = İYİ ADSENSE KAZANCI

Bırakın artık yaaa. Google bu mu?:mad:

Sizler sayesinde o da işin kolayına kaçıyor, insanları sömürüyor, siz de 3-5 krş alıcam diye işbirliğine gidiyorsunuz. Google'ın kölesi ve taşeronu olmuşsunuz farkında değilsiniz...

Para kazanmak için önce "ÖZGÜN SİTE" yaratılır.. Özgün makale yazı vb. cari işler değil. Siteniz, işe yarar, insanları cezbeder, ondan sonra Google sizden yararlanmak için sizle ortaklığa girişir zaten, Adsense gibi.

Ama genç ve dinamik arkadaşların çoğu bu ortamda, klavye başından para kazanacağım diye garip bir hayalin peşine düşmüşler. Bu forumda olanların %95'i kıvranıyor ve sadece WMaracına bişeyler kazandırıyor. Burada gerçekten reklam sayesinde gelir kazananların sayısı bir elin parmağını geçmez. Onların çoğu da zaten burada vakit harcamaz

Acaba günde 11-12 saat klavye başında harcanan zaman başka bir konuya aynı konsantrasyonla yönlendirilirse daha mı iyi olur? Yaşım itibarıyla 80'lerden itibaren IT sektörüne girmiş bir olarak, bazen asgari ücretle düz mantık bir işte çalışmak daha mantıklı ve huzur verici geliyor... Google ve Adsense esiri olmak yerine...:):)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al