Anlıyorum..
Benim siteler de özgün ve kaliteli içerikle bi şeyler alıyor, ama benim dikkat çekmek istediğim şey özellikle milyonlarca arama yapılabilen çok rekabetçi kelimeler.
Eğitimdeki morpa'dan sonra, bir örnek daha vereyim.
"gazete", "gazete oku" gibi kelimeleri aratın.
Yıllardır, sektörde olan ulusal gazeteler yerine (gazetelere ayrı bir gıcığım var o başka) bir takım toplama siteler kafalarda geziyor. Niye :
Ortak özellikleri Google Adsense reklamları var. (Ulusal ve marka gazeteler Adsense kullanmıyor genelde)
Ulusal ve isimli gazetelerden daha mı kaliteli bu siteler?
İçerikleri daha mı dolu? Daha mı özgün? Daha mı ........?
Ama genellikle yakaladığım şey; sağında, solunda, önünde, arkasında, Adsense reklamları var bu kafa sitelerin.
Adsense'den reklam tıklatmazsa Google nasıl ayakta kalacak?
----------------------------------------------
Ek Olarak: Birçok arkadaşın melankolik konumda, Google'ı sadece Adsense geliri sağlayan, iyi oldukları takdirde iyi Adsense geliri alabilecekleri bir kapı olarak gördüklerini görüyorum/düşünüyorum.
Özgün içerik, fazla içerik, güncel içerik, sağlam ve fazla backlink + kaliteli, teknik site = İYİ ADSENSE KAZANCI
Bırakın artık yaaa. Google bu mu?:mad:
Sizler sayesinde o da işin kolayına kaçıyor, insanları sömürüyor, siz de 3-5 krş alıcam diye işbirliğine gidiyorsunuz. Google'ın kölesi ve taşeronu olmuşsunuz farkında değilsiniz...
Para kazanmak için önce "ÖZGÜN SİTE" yaratılır.. Özgün makale yazı vb. cari işler değil. Siteniz, işe yarar, insanları cezbeder, ondan sonra Google sizden yararlanmak için sizle ortaklığa girişir zaten, Adsense gibi.
Ama genç ve dinamik arkadaşların çoğu bu ortamda, klavye başından para kazanacağım diye garip bir hayalin peşine düşmüşler. Bu forumda olanların %95'i kıvranıyor ve sadece WMaracına bişeyler kazandırıyor. Burada gerçekten reklam sayesinde gelir kazananların sayısı bir elin parmağını geçmez. Onların çoğu da zaten burada vakit harcamaz
Acaba günde 11-12 saat klavye başında harcanan zaman başka bir konuya aynı konsantrasyonla yönlendirilirse daha mı iyi olur? Yaşım itibarıyla 80'lerden itibaren IT sektörüne girmiş bir olarak, bazen asgari ücretle düz mantık bir işte çalışmak daha mantıklı ve huzur verici geliyor... Google ve Adsense esiri olmak yerine...:):)