kendoka
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Arkadaşlar film sitesi yasal değil warez yasal değil bunları hep duyuyoruz da bu insanlar nasıl hala ayakta duruyorlar.
Tamam filmleri kendi sunucularında bulundurmuyor diyeceksiniz. Peki film indirme siteleri nasıl oluyor. Adamlar tb tb film arşivleyip indirtiyorlar. Bu nasıl mümkün olabiliyor.
Diğer bir çok yasadışı paylaşım da oyle. Sağda solda paylaşanları zaten biliyoruz. Mevzumuz onlar değil. Kendi sunucularında film program falan tutanlar var.
Benim aklıma şu geliyor ne derece doğru bilmiyorum.
Bir sunucuya ancak bulunduğu ülke müdahale edebilir. Yani Türkiyede suç olan bir mesele sunucunun bulunduğu ülkede suç değilse Türkiye buna müdahale edemez. En fazla siteye erişimi engellerler. Ama yasal olarak ne yapabilirler. Bence hiç bir şey.
Yani mevzu şu. Dosyalar hangi ülkede barınıyorsa o ülkenin kanunlarını çiğnemedikten sonra yasal olarak bir yaptırıp yapamıyorlar. Yoksa bunca kanun dışı dosya paylaşımı (telif) yapan site sahibinin başı yanardı. Avrupada bazı ülkelerde telif yasaları burdaki gibi değil.
Mesela almanya fransa falan sanırım biraz bu konuda gevşek diye duydum. Ne derece doğrudur. Sizin fikirleriniz nelerdir.
Teşekürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Kendiniz veriyorsunuz zaten cevabı. Yurt dışı lokasyonlarda barındırıyorlar. Tb'lık arşivlerini (ok.ru,mail.ru,vk) gibi sitelere upload ediyorlar. Sorun böyle olunca sadece ya dmca dan link silinmesine ya da, domaine tib yiyorsunuz bununda çözümü malum 301. Warez siteler içinde aynı şey geçerli. Dosyalı cloud hesaplara ve download sitelerine yüklüyorlar. Telif hakkı olan şirket kapsamında, dosyalar sunucudan siliniyor.
"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kendi sunucularında barındırıyor olmasa bile direk filme ulaşmalarını sağladıkları için her türlü suç. Mail.ru'ya ok.ru'ya yüklemeyle bitmiyor bu işler. Ayreten footer'a da şikayet edilirse 3 gün içinde kaldırılır yazmalarıda bir şeyi değiştirmiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Hocam 2 yıl aktif olarak film oyun program indirebileceğin bir warez sitem vardı. Bir kez olsun en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Bir kere bilede tib yemedim. Sadece 3-4 defa siteme eklemiş olduğum filmlerden ötürü, dmca uyarısı aldım. Onda da zaten siz kaldırmasanız bile linkiniz google aramalarından kaldırılıyor. Buton reklamlar üzerinden ve link kısaltma siteleri üzerinden de ciddi paralar kazanıyordum. Sorarsanız suçu mu illegal mi evet. Ama başınızın ağrıyacağı bir olay yok. Ayrıca arkadaş yazmış uyar kaldır bildirimi gayet geçerli birşeydir.
"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]
reptaym
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Grafik
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Uyar-Kaldır sistemi var telif olan içerik sahibi uyarır site sahibi kaldırır
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
yabancı filmlerde pek sorun olmuyor bi aralar digiturk bir çok yabancı filmin telif hakkını almıştı ve internette paylaşanlara ceza uygulamıştı anti fraud team diye bi grupları vardı. Zaten çoğu film sitesi yerli filmleri pek koymuyor onların telif hakkı daha korunaklı oluyor ama sonuçta internette en az 5-10bin tane yerli film sitesi vardır hangi biriyle uğraşacaklar. En az 20bin tane toplamda illegal türk sitesi yoksa bende adam değilim :D her yerde rahat ulaşılıyor film müzik ve oyuna. siz öyle bir site açacaksanız kafanızı yormayın bence sorun olmayacaktır.
HeroTurk
Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Cnc programcısı
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
iso hunter var torrent işi ile uğraşanlar bilir. Adamlar avupa gibi ülkelerden yayın yapıyoru ve şimdi afrika ülkesine taşıdı şikayet bile gelse bende öyle bir yasa yok diyor :)