Heuristic adlı üyeden alıntı

Türkiye de zaten var olanlar yetmiyormu? Yeni yetmeler geliyor iki sitede brute force çalıştırarak index atıyor, zone alıyor ve zone attack yaparak "ben en iyiyim" diyerek zaten sloganını tüm dünyaya duyurmaya çalışıyorken bence var olanlar yeterli diye düşünüyorum.


Bence sen tanıdığım Heuristic'sin abi. :)
Türkiye'de Hack Grupları, oluşumlarını 2000-2010 arasında tamamı ile bitirdi diyebiliriz. O zamanlar birkaç tane, parmak ile gösterilebilecek grup vardı. Bugün her birinin kurucusu, bambaşka yerlerde, bambaşka işlerle uğraşmaktalar. Kimi Google'a gitti, kimi Microsoft'a. Kimisi de bir baltaya sap olamadı orası apayrı bir konu. Taa o zamanlardan, Türkiye'de devlet destekli bir White Hat grubun olması gerektiğini söylüyorduk, ancak bir türlü Türkiye bu uğurda adım atmadı. Yabancı devletler, şu an bu yatırımların ekmeğini yemekte. Özellikle Rusya.

Velhasıl, bugün herhangi bir Hack Grubu yahut timi diyebileceğimiz, adam akıllı bir oluşum yok ortada; uzun süre de olmayacaklar gibi geliyor bana. Eski adamların birkaçını hâlâ izlemek istiyorsanız; https://twitter.com/Turkguvenligi burası, uygundur. :)