Birçok kişi maalesef ki fazla ekmek aldıktan sonra bunları çöpe atıyor. Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine kızartın veya bunlarla farklı şeyler yapın.

Canım yumurtalı ekmek çekti şimdi :D

Çöpe atacağınıza; cam kenarına ıslatarak koyabilirsiniz 2-3 gün sonra kumru ve güvercinler alışıyor her gün uğramaktalar. Bir yoğurt kabına su koyun. İçine ağır bir taş. Su içeyim derken düşürebilirler.

Ekmeği çöpe atmak yerine, kedi ve köpekler için etli yemek var ise tencere dibinde kalan artıklara biraz su ilave edip bayat ekmeğinizi bununla ıslatıp bir ağaç dibine koyun.

Yine ekmeği çöpe atmak yerine, Kedilerin soteye yatıp kuşları avlamasına engel olarak etrafı açık bir alana bayat ekmeği koyarsınız. Eğer ekmeği koyduğunuz yer sotede ise Kumru ve Güvercinler yerken saklandığı soteden fırlayan bir kedi kuşlara zor durumlar yaşatabilir.

Annesi tarafından kaybedilen bir yavru kedimiz var. Sokakta 2-3 gün açlıktan bağırdıktan sonra kimse almayınca eve aldık. Bayağı da alıştık.

Sabah Öğle Akşam Gecenin bir yarısı devamlı maması önünde Hayvan gibi oldu :D (Veteriner yaşına göre fazlası var dedi. Biraz mamasından kıstık :))

Hele şu soğuk günlerde bir tas içine biraz ılık su koyduğunuz zaman su ihtiyaçlarını daha çok giderebilirsiniz.

Sokak kedi ve köpeklerini aslında bizim gibi yeriniz yok ise hataya düşüp eve alıştırmamak gerekli. Doğal ortamına adapte olamazlar ve ileride sokağa bırakırsanız yaşamaları zorlaşır. (Güçlü olanın zayıf olanı alt etmesi + yemek bulamaması v.s.)

Mutfak tarafından camı eli ve kafası ile açmayı öğrendikten sonra mutfak kapısını açık unutmuş isek camı açıp garajın üstüne atlıyordu. İlk kar deneyimine alışamadı. Camı açıyorum kafasını bile dışarıya çıkarmıyor velet. Soğuk ya :D