Meşhur komplo teorileri yazarı. Bir çoğumuzun ismini duyduğu michael s -ikkofield başlattı ve bence her webmaster, her web sitesi sahibinin desteklemesi gereken bir konu. acta olarak bilinen , gizli saklı ve sessiz sessiz yapılan bu anlaşmanın içeriğini aynen aktarıyorum.
Fikir sahipleri,hak sahipleri,malı kötülenen firmalar,gibi gibi uzayıp giden bir kitleye içerik yönetim hakkı tanıyarak. Direkt müdahale yetkisi verecek. Yani oyun siteleriniz, dizi siteleriniz ,mp3 paylaşım , şarkı sözü paylaşımı gibi çok basit sebeplerle bile , hakkın sahibi tarafından kapatılman için yeterli olacak.
fikir ve sanat eserleri üzerinde hak sahibi olanların internete doğrudan müdahale etmesine imkan veren bir sansür anlaşması : resmi adı da bu .
Avrupa Komisyonu ve aralarında Bulgaristan'ın da yer aldığı toplam 22 AB ülkesi, ACTA anlaşmasını 2012'nin Ocak ayında Japonya'nın başkenti Tokyo'da imzalamıştı. gel gelelim bulgaristan bile bu işten caydı. ülkede herhangi birşeyi değiştirmeyeceği bahanesini öne sürerek meclisten geri çekti.
Anonymous da ulaşım ve ekonomi çöksün istemiyorsanız yasayı çekin demiş zaten bulgaristana. Türkiye açısından kimsenin haberi bile olmadan meclisten geçer yasalaşırsa 5 yaşında ki facebook kullanıcısı bile ceza alabilir . Twitter kullanan arkadaşlar bu hastagı paylaşırsa sevinirim bana yada herhangi bir kimseye faydası olan birşey değil. Reklam değil . Benim bir kârım yok . Bu konuda bilgi sahibi olanlar da buyursunlar bilgilerini paylaşsınlar hepimiz detaylı bilgi sahibi olabilelim .

Ek Olarak: Ciddi anlamda medya sessiz kalıyor kimseden çıt yok. Gizli gizli olup bittikten sonra dövünmenin anlamı yok derim. Bir çoğumuzun emekleri çöpe gider haberiniz olsun.

Ek Olarak: ACTA anlaşması aynen kabul edilirse internette arkadaşına bir şarkı yollayanla binlerce DVD çoğaltıp satanlar aynı kefeye konulacak. üç defa uyarılanların içerik paylaşmaya devam etmesi durumunda internet erişiminin kesilmesi de gündemde.sitelerinde telif hakkı içeren resim dahi yayınlara ceza kesilebilecek, yaptırımlar ciddi anlamda uygulanacak ! Kimin ne kadar haberi var bundan ?