lostyazilim
tr.link

Web İşine Başlıyorum, Kafamdaki Sorular..

10 Mesajlar 976 Okunma
lstbozum
tr.link

optimistpesimist optimistpesimist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 15 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Herkese selamlar arkadaşlar,
Adsense amaçlı web işine giriyorum yakında. Malum Youtubu öldürdüler.. Herneyse..
Web ile ilgili 0 ım desem yeridir. onun için Sorularımı mazur görünüz..

1- Hiç kod bilgim yok. Ama biliyorum ki kod bilgisi olmayan birçok insan bu işi yapıyor. Kod bilgisi olmayan birine ne tavsiye edersiniz? Hazır script tavsiye ediyorsanız bunların düzenlemesini nasıl yapıyorsunuz?
2- Adsense işinden para kazanan bir çok web sitesi var. Ama google aramalarında herkes genelde ilk sayfalarda sitelere bakıyor. 10. sayfadaki web site nasıl para kazanıyor?
3- Dünyadaki üniversiteler ile ilgili, yutdışında eğitim almayı düşünen insanlar için web sitesi yapacağım. Şu sitenin sol tarafındaki arama filtreleme nin içinde olduğu script gibi scripti nerden bulabilirim? http://www.thebestschools.org/features/100-best-universities-in-world-today/ siz böyle bir site için hangi scripti önerirsiniz?

Youtube işinde o kadar kafa patlattığıma göre bu işi de en kısa süre içinde öğrenecem inşallah..

Teşekkürler...

wmaraci
reklam

Utayist Utayist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Maden Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 27 / 21
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba güzel bir proje yapılabilir ve baya oldu bende böyle bir şey düşünmüştüm kardeşime yurt dışı okulları aramıştım. Uzman biri değilim o kadar ama konu hakkında bende yardımcı olmak isterim.

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
Merhaba,

1- Hayır scriptte olsa editleme için kod bilmeniz gerekiyor. Ya da paranız (ücretli yaptırmak için)
2- 10. sayfadaki sitelerin pek bir adsense kazancı olmaz.
3- Bahsettiğiniz site wordpress tema. Çok incelemedim ama özel yapım tema gibi. O filtreleme kısmı için kullandıkları eklenti bu https://tr.wordpress.org/plugins/tablepress/screenshots/
optimistpesimist

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 15 / 4
  • Ticaret 1, (%100)

Utayist adlı üyeden alıntı

Merhaba güzel bir proje yapılabilir ve baya oldu bende böyle bir şey düşünmüştüm kardeşime yurt dışı okulları aramıştım. Uzman biri değilim o kadar ama konu hakkında bende yardımcı olmak isterim.

Teşekkür ediyorum hocam. Marka haline getirmeyi düşünüyorum bu siteyi. Domain ismi falan hazır kafamda buldum godaddy den. Sosyal medyadan da desteklicem. Para harcıcam yani. Zaten ingilizcem var.

wmaraci
wmaraci

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
Hoşgeldin :) acı çekmeye iki gün sonra başlarsın Google adsense onaylanmıyor Google indexlemiyor

Utayist Utayist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Maden Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 27 / 21
  • Ticaret 1, (%100)
Para kazanma düşüncesinde isen çok erken bence onu düşünerek girme olaya. Çevreye gerçekten bir katkı sağlamak istiyorsun katıl o alana ama diğer türlü baya terletir.

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
1-) En basiti ile wordpress
2-) Her kes her zaman ilk sırada olacak diye bir şey yok. Hedef kelime anahtarlarınızı güzel seçerseniz ve arama motorlarının sevdiği şekli ile düzenelrseniz üst sıralara çıkabilirsiniz. Gelen hitler illa ki arama motorları üzerinden olması gerekmiyor. Çok iyi derecede sosyal sitelerde paylaşım veya direk girişler ilede hit yakalayabilirsiniz.
3-) Bir çok sonucun olduğu bir kategori yerine farklı bir kategori ve konuda olan sitelerin adsense alma ihtimali daha yüksek diye aklımda.

Benim adsense hesabım hem var hem yok. Hesabım var. reklam birimi oluşturuyorum ertesi gün adsense panelinden kendi kendine siliniyor. Bende bıraktım artık.

Başarılı olacağınıza eminim.
(Özgün yazılarınız + arama motorlarının sevdiği şekliyle düzenlenmiş sayfalarınızla)

Örnek verdiğiniz link wp kullanıyor. sayfa kaynağını görünüle derseniz "ctrl + f" aratın "theme" yazarsınız.
optimistpesimist

kişi bu mesajı beğendi.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Şimdiden başarılar dilerim.

Kod bilginiz sıfır ise, tabiki wordpress, jommla vb. hazır cms kullanacaksnız. Drupal de olabilir ama diğerlerine göre kaynakları biraz yetersiz kalabilir. Ama ingilizcem var diyorsunuz bu nedenle Drupal'i de deneyip göz atın şimdiden derim.

Özel bir tasarım yaptırırsanız daha sonra farklı bir şey istediğinizde yazdırıp editletmek için ücret ödersiniz. Eğer maddi çok sıkıntınız yoksa kesinlikle önerim bu olur.

Adsense veya diğer reklam ağları konusunda maalesef hiç güzel şeyler söyleyemem. Çünkü forumda her gün efalarca konu açılıyor ve insanlar kin kusuyor adsense'ye. Ya çok büyük paralar harcayacaksınız web sitenize ya da adsense için çok uzun yıllar sonra olumlu dönüşleri bekleyeceksiniz. Ben mesela hayatımda bir defa başvuru yaptım hem de çok iyi bir siteyle ama olumsuz cevap gelince tekrar asla başvurmadım. Adsense'den üç kuruş kazanmak için kullanıcılarımın gözünü reklamlarla boğmamayı tercih ettim. Ancak maalesef bir domain ve sitesi olan herkes adsense başvurunca ve kopya içeriklerle, warezlerle, hilecilerle vs. doldunca ortalık, adsense Türkiye'ye karşı cephe aldı ve kazançlar yerlerde sürünüyor.
optimistpesimist

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 15 / 4
  • Ticaret 1, (%100)

aktuelsöylesi adlı üyeden alıntı

Hoşgeldin :) acı çekmeye iki gün sonra başlarsın Google adsense onaylanmıyor Google indexlemiyor

Görecez artık ;)

Ek Olarak:

Utayist adlı üyeden alıntı

Para kazanma düşüncesinde isen çok erken bence onu düşünerek girme olaya. Çevreye gerçekten bir katkı sağlamak istiyorsun katıl o alana ama diğer türlü baya terletir.

Açık konuşayım hocam amacım para kazanmak. Halihazırda internet üzerinden para kazanıyoruz ticaret yaparak. Ama diken üstünde. Web sitesi işini bir nevi dükkan olarak görüyorum. Yatırım yapıp denicem şansımı... Acelem yok ama..

GuestLion GuestLion WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)
Aslında webde birşeyler satmak eğer tutturabilirseniz özellikle tek ürün satışlarıyla daha kolay gibidir. Adsense ile adam gibi paralar kazanmak için ya çok para yada çok hit gerekiyor.
optimistpesimist

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al