4 k hiti olan sitemde spam iplerden girişler oluyor. bana hiç zararı olmadı. Tüm botlar zaten bir amaç için uğruyor, kimisi popüler olmayan arama motorları kimisi dizin siteleri kimisi sitedeki açıkları arayan botlar kimisi eposta adresi toplayan botlar v.s v.s
bant genişliğini ellemiyorsa bir bağlantıyı sürekli pinglemiyorsa engellemeye gerek yok.
Bazı botlar dizinine ekleyip sana link falan çıkıyorlar yararlı bir olay aynı zmanada.
zararlı botlar çabuk göze batar o zaman onu tespit eder banlarsın
bant genişliğini ellemiyorsa bir bağlantıyı sürekli pinglemiyorsa engellemeye gerek yok.
Bazı botlar dizinine ekleyip sana link falan çıkıyorlar yararlı bir olay aynı zmanada.
zararlı botlar çabuk göze batar o zaman onu tespit eder banlarsın
bakın mesela şuanda yeni yakaladım,
Yukarıdaki resimde kırmızı dikdörtgen içerisine aldığım ip 117.136.39.200 internette araştırdığım zaman pek iyi şeyler yazıldığını görmedim anti hacker sitelerinde geçiyor hatta.
Şöyle sorayım, bu ipleri bu sekilde tek tek mi kontrol edeceğiz toplu olarak kolaylaştırıcı bir işlem yok mu wordpress üzerinde örneğin?
Çünkü ben siteme girdiysem 2-3 sayfa dolaştıysam alt alta sıralanmış sekilde 30-40 tane benim IP adresim bulunuyor her sayfadan aldığın sayfaları ayrı ayrı olarak gösteriyor cpanel.
Böylece sizin gibi 4k felan olursa hit orada 10 kişinin sitede dolaşması bile oraları tamamen dolduruyordur tahminen? aralardan seçmek lazım detaylı detaylı saatlerce incelemek gerekiyor yanılıyor muyum?