-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım , Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Söyleyeceklerimi yanlış anlamayın lütfen lakin devletin destek çıktığı ve çıkamadığı yüzbinlerce böyle insan var. Lütfen olaya ''insan'' çerçevesinden bakın. Elin Suriyelisi diye dışlar nitelikte konuştuğunuz kişiler insan ve masumlar. Onlar bu savaşı, bu sürgünü hak etmediler. Onlar istemez mi sıcak bi evleri olsun, aileleri olsun, beraber bayramları, ramazanları, evlerine götürecekleri sıcak pideleri ve huzur dolu günleri olsun? Onlar sırf tepedeki insanların çıkarları yüzünden evlerinden atıldılar ve buraya, ülkemize geldiler. Biz Türkler tarihte hiçbir zaman ''Önce Türk!'' kafasıyla hareket etmedik! Biz, önce insan dedik. Ülkemize sığınanı vatandaşlarımızdan ayırmadık. Eşit tebamız kabul ettik. Bu çocukcağız ile suriyeden ülkemize sürgün edilenler benim nezdimde eşittir ve adalet her ikisine de aynı hakkı tanımayı gerektirir. Netice itibariyle devletin gücü yettiğince, vatandaş ayırt etmeden hem kendi vatandaşlarımıza hem de suriyeli mültecilere yardım etmesi, adaletin bir nebze sağlanmasıdır. Devlet ''önce biz'' diyemez. Topraklarında yaşayan her canlının ırkını gözetmeden adaleti sağlamak zorundadır. Yarın onların başına gelen bizlerin de başına gelebilir. Bizler de başka ülkelere sürgün edilebiliriz. Sakın ''Ben sürgün olmam şerefimle ölürüm!'' geyiklerini yapmayın. Ölümü öyle basit sanmayın. Bu insanların çocukları, bebekleri, aileleri var. Vatanlarından kaçmadılar, ZORLA çıkarıldılar. Biraz empati.
7 kişi bu mesajı beğendi.