AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
bende diyorum neden yeni bir elin Suriyelisi konusu yok önlerden yerimi alayım
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım , Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Söyleyeceklerimi yanlış anlamayın lütfen lakin devletin destek çıktığı ve çıkamadığı yüzbinlerce böyle insan var. Lütfen olaya ''insan'' çerçevesinden bakın. Elin Suriyelisi diye dışlar nitelikte konuştuğunuz kişiler insan ve masumlar. Onlar bu savaşı, bu sürgünü hak etmediler. Onlar istemez mi sıcak bi evleri olsun, aileleri olsun, beraber bayramları, ramazanları, evlerine götürecekleri sıcak pideleri ve huzur dolu günleri olsun? Onlar sırf tepedeki insanların çıkarları yüzünden evlerinden atıldılar ve buraya, ülkemize geldiler. Biz Türkler tarihte hiçbir zaman ''Önce Türk!'' kafasıyla hareket etmedik! Biz, önce insan dedik. Ülkemize sığınanı vatandaşlarımızdan ayırmadık. Eşit tebamız kabul ettik. Bu çocukcağız ile suriyeden ülkemize sürgün edilenler benim nezdimde eşittir ve adalet her ikisine de aynı hakkı tanımayı gerektirir. Netice itibariyle devletin gücü yettiğince, vatandaş ayırt etmeden hem kendi vatandaşlarımıza hem de suriyeli mültecilere yardım etmesi, adaletin bir nebze sağlanmasıdır. Devlet ''önce biz'' diyemez. Topraklarında yaşayan her canlının ırkını gözetmeden adaleti sağlamak zorundadır. Yarın onların başına gelen bizlerin de başına gelebilir. Bizler de başka ülkelere sürgün edilebiliriz. Sakın ''Ben sürgün olmam şerefimle ölürüm!'' geyiklerini yapmayın. Ölümü öyle basit sanmayın. Bu insanların çocukları, bebekleri, aileleri var. Vatanlarından kaçmadılar, ZORLA çıkarıldılar. Biraz empati.
7 kişi bu mesajı beğendi.
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
Öyle demeyin yollar yapılıyor,kömür dağıtılıyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Editör, Programci
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
91, (%98)
Bizi bunlara "muhtaç" edenler, kendi kültüründen bihaber savaş çıksa ben İran'dan yana olurum diyenler, Atatürkçü takılıp zamanında Ata'nın tek bir subay için Menemeni yakın sözünü unutup, şimdilerde askerimizi, polisimizi, öğretmenizimizi şehit eden, hayatlarını zindan eden aşağılıklara "emanet" yanaşması yapıp demokrasi goygoyuna girenler, sokakta rakı da içerim bira da içerim, sen buna karışamazsın deyip mescitteki öğrenciye saldırılmasını hak gösterenler, güyaa halkı savunup vekilleri arasında tek bir alt kesim insanı olmayan, burjuvalarla parti yönetip Atatürk mirası yiyenler, elini her seferde sağa sola savurup atarlı ayarlı konuşanlar, muhalefet olalım diye doğruya bile yanlış diyenler, kendilerinin azınlıkta olduğunu unutup geri kalanlara sığır, öküz, koyun yakıştırması yapanlar utansın. Bunlar yaşadıkça bu adamlar araplara milyon lira da verseler ben ağzımı açmam. Ne diyebilirim?
Önce kendinizi kontrol edin, hareketlerinize bakın. Baştakilere gücü verenler aslında onları sevmeyenler. Boş eleştiri yaparak bir yere varılmaz. Alternatif olmadan konuşan birisi boş konuşur.
(Sana mantıklı gelen görüş acaba toplumun diğer yarısına neden mantıklı gelmiyor? Koyun oldukları için deyip işin içinden çıkmak kolay değil mi :) öyleyse afganlara beş bin lira bağlandığında tekrar görüşmek üzere.)
Not: Oy verdiğim parti binde birden biraz yukarı oy aldı.
3 kişi bu mesajı beğendi.
I Love Yandex Money
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Satış temsilcisi
-
-
Ad Soyad
K** Ö**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Olaya Bakış açım Tamamen müslümanca ve insanca. Müslümanlık Herşeyi kapsadıgı için Bu kelime bile yeter. Her zor durumda olana yardım edilmesi gerekiyor. Hanginiz komşusu aç iken Tok yatabilir. Hele Hele Bunu biliyorsanız ve yardım etmiyorsanız Vay halinize.
Bu konuya tarafsız bakış açım ile yazıyorum ..
Biz mülümanlar Aç olan birini gördügümüzde , dini ne olursa olsun Yardım ederiz.
Devletimiz herşeyi göremez hissedemez, devlet denilince aklınıza ne geliyor. devlet bizleriz devleti ayakta tutan bizleriz. Parti Degil Devlet... ömer kardeşimizin durumu bizim suçumuz. görmemezlikten geldik. gördügümüzde güldük, belkide çal keke çal dedik!!..
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Türkiye'de Türk olmak başlı başına suç 2002'den beri. Türkiye'de Türkler 2. hatta 3. sınıf insan muamelesi görüyorlar.
Şu vakitten sonra şemsiyeye de, açılmasına da razı olucaz. Başka bir şans mans kalmadı.