Öncelikle yaşadığım olayın Türkiye ayağı ile olduğunu, Almanya ve ya markaya karşı en ufak bir eleştiri ve ya lafım yoktur. Bunu baştan yazmam da fayda var.

Şimdi burada bazı arkadaşlar gelip demesinler iş'te ben bu firma ile çalışıyorum hiç bir sıkıntı çıkmadı diye :). Benim sorunum verdikleri hizmet değil, alamadığım hizmet ile ilgili. Olaya başlayalım ufaktan.

Şimdi dün gece saat 20:00 sularında kendi hesabıma 35TL kredi yükledim, bu yüklediğim krediyi ise arkadaşıma bağış yapacaktım. Fakat sonradan öğrendiğimiz kadarı ile sadece ödeme yaparken bağış yapabiliyormuşuz. Bunun üzerinde kendilerine ticket atarak arkadaşıma, hesabımda ki kredilerin transfer edilmesini istedim, fakat bunu gerçekleştiremeyeceklerini söylediler. Üstelik siz hizmet alın, arkadaşınızın hesabına transfer edelim diye absürt bir teklifte de bulundular. Ben ise ödemenin iadesini istedim. Üstelik ödemeyi PayPal üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Attığım ticket'a şöyle bir cevap geldi;



Bunun üzerine afalladım, çünkü ilk defa Türkiye'de hizmet veren bir firmanın, vermediği hizmet için vergilerin %50 kesinti ile hesabıma yatırılacağı söylendi. Daha sonra ise bunun nedenini sordum, neden bu kadar kesinti alınıyor? En fazla %18KDV olarak kesersiniz dedim. Bu cevabımın üzerine ise şöyle cevap geldi.



Şimdi buraya kadar size göre 'haksız' olabilirim. Fakat bundan sonrası daha da vahim. Kendilerine cevap olarak şu sözleri sarf ettim;



Ve şaka gibi bir cevap aldım, neden şaka diye sorarsanız bu firma Türkiye'de hizmet veren söz de 'kurumsal' bir firma nasıl olur da fatura kesmez?



Türkiye içi büyük firmalar ile de çalıştım, fakat hiç biri bu şekilde hizmet vermiyorlar. Üstelik para iadesi bile yaptılar. Şimdi sorum şudur; Bu adamlara bu hakkı kim veriyor? Daha doğrusu kişisel bir PayPal hesabına giden para nasıl olur da şak diye transfer edilir? Buyrun ödeme bilgilerini de paylaşayım sizinle.



Ödemeyi yaptığım yer, kişisel bir hesap olarak tahmin ettiğim bir PayPal adresi. Burada nitrado'ya değil, kişisel bir hesaba ödeme yapmışım gibi görünüyor. Üstelik PayPal adresinin de nitrado ile en ufak bir bağlantısı yok. En azından şirket olarak alt şirketimidir orasını bilemem. Bu yazışmaların ardından ücretin iadesi yapılmadığı gibi hesabıma bloke koyulmuş ve alaycı bir mail ile 'iyi günler' yazmış. Şimdi burada parasında değilim, fakat adamlara resmen 35 lirayı bir hiç uğruna vermiş olduk :). Şimdi soruyorum hangi firma paranıza bu şekilde el koyabilir?



Ne diyelim başımızın, gözümüzün sadakası olsun...

Benim gibi bur firmayı tercih eden 4 arkadaşımız da benim ki gibi bir olayla karşılaşmasa da onlar da başına buyruk hareket eden firmanın kurbanı olmuş :).

https://www.sikayetvar.com/internet/hosting-domain-hizmetleri/nitradonet