-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Merhaba, yurt dışından (çin,kore,amerika) ürün getirmeyi planlıyorum telefoncumuz için toptancıdan yılda 500 adet şarz makinesi satın alıyoruz. Maliyeti fazla oluyor yurt dışından daha ucuza getirmeyi istiyorum yurt dışından 500 adet kadar tanesi 3 Dolardan sipariş vermeyi düşünüyorum alibaba.com üzerinden sizce gümrükte veya kargoda ne gibi zorluklar yaşayabilirim ? yasal süreçte sıkıntı çıkarmı ? telefon getirmek veya bilgisayar getirmek baya uğraştırıcı diye biliyorum ama şarz makinesi veya benzeri ufak ve ucuz şeyler içinde uğraştırıcımı ?
500 Adet herhangi bir güvenilir yabancı siteden toptan şekilde sipariş vereceğim. Tanesi 3 Dolar civarında 1500 Dolar Yapıyor buda 4500 TL yapıyor. 45000 TL verip ürünleri alacam üzerine gümrükte felan para binermi ?
Daha önce ithal etmiş veya bilgili kişiler cevaplasın lütfen !!
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yılda 5 kere 75$ dolarlık vergisiz alışveriş yapma hakkınız vardır. 76$ olursa vergi kesilir.
Yani yılda 1500 dolarlık alışveriş yapmanız gerekiyor. 5 hakkınızı da birden kullanabilirsiniz ama yine de yeterli olmayacaktır.
Kendi adınıza 75 $'lık 5 alışverişle 375 $lık alışveriş yaparsınız.
Arkadaşlarınız veya akrabalarınız adına da sipariş edersiniz. Yani parça parça 1500 dolarlık ürün alırsınız. 75 doları geçmediği taktirde gümrüğe takılmaz vergi ödemezsiniz. Bu siparişlerin arasına da biraz zaman bırakırsanız daha sağlıklı olur. Bir de buna ek olarak almış olduğunuz her siparişin üzerine farklı bir ürün faturası kestirin derim. Ya da armağan anlamında bazı siparişlere "gift" yazılsın ki işiniz daha temiz olsun.
Kolay gelsin.
Thyphoon
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Aliexpress'den bildiğim kadarıyla 3'den fazla aynı ürünü sipariş verince gümrükte kalıyor. Yani ticaret yapmış olduğunuz için kalıyor galiba ben devamlı alışveriş yapıyorum ama tek ürün için 3 sınırını geçmiyorum hiç.