emrekirbiz adlı üyeden alıntı

Hocam, bende bir bilgisayar bölümü okuyan öğrenci olarak;
Sana wordpress'i öneririm. Neden dersen eğer, çok fazla bir zamana ihtiyacın olacak. Sen bir sistem yapsan bile sürekli eksik kodlamalar yaptığını düşünerekten güncellemeler yapacaksın. Ve zamanın çok sıkışık geçecek. Yani bir yandan güncelleme yapacaksın da bir yandan içerikle uğraşacaksın da çok yorar insanı. Bu yüzden Wordpress diyorum.

Şöylede yapabilirsin. Wordpress'i değiştirebilirsin. Kendine göre özellikler yapabilirsin. Bir çok şey.

Ve tabi ki de şunu sende biliyorsundur. Kendi sisteminin yardımcısı kendin olursun. Fakat Wordpress kullandığında bir sorunla karşılaştığında buraya sorup yine bizler sana cevap verebileceğiz :)

Wordpress, senin yapacağın sistemden daha gelişmiş durur. (Şu kısa zaman için geçerli.) Olmadı için rahat etmiyor. Daha sonra kendi sistemine geçiş yaparsın.

Şunu da unutma ismi duyulmuş teknoloji sitelerinin bazıları wordpress kullanmakta.
Örnek: http://www.teknoblog.com/


Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim, evet yardım konusunda katılıyorum, zaten kullanan 1 milyona yakın site var, bir problem olması bence çok nadir olur, bence kısa sürede projeye wp ile başlayacağım

analogfikir adlı üyeden alıntı

Özel script herzaman tavsiyem benim ama uzun sürer tek başınıza yazmanız. Onlarca şey yazıcaksınız bence wordpress ile başlayın sonra veritabanını bi şekilde aktarırsınız diye düşünüyorum. Ama uğaşırsanız scripti erken bitirirm sürekli pcde kod yazarım diyorsanız direk yazın yada bütceniz varsa bir ekibe kodlattırın.


En iyi çözüm wp kullanmak olacak galiba, yorumunuz için teşekkürler

sosyaloyuncu adlı üyeden alıntı

Wordpress'i kaliteli bir shared hosting ile kullanırsanız anlık 2000'den sonra size sorun çıkarır. Ama bir proje için shared hosting kullanmadığınızı düşünürsek fazla cpu kullanımını aşmak için belli sunucu teknikleri var. Mesela sadece sisteme varnish entegre ederek anlık 2000'i anlık 25000'den bile yukarılara taşımak mümkün.


Peki kendi sunucum olursa CPU sorununu halledersem başka hiçbir sorun olmaz değilmi ? Bir taraftan düşününce, eğer proje tutarsa daha pahalı sunucu alıp işleri yoluna koymak daha tüm sorularıma cevap veriyor aslında